Regizorul Sam Mendes a câştigat, sâmbătă seară, la Los Angeles, cel mai important premiu al ediţiei a 72-a a ceremoniei de premiere a Sindicatului Regizorilor Americani (DGA, Directors Guild of America) pentru filmul "1917", dramă despre Primul Război Mondial, anunţă Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am fost suficient de norocos să câştig acest premiu acum două decenii", a spus Mendes în discursul său, referindu-se la premiul DGA câştigat în 1999 pentru "American Beauty". "Şi cred că, dacă sunt cinstit cu mine, în cele din urmă nu m-am simţit de parcă ştiam cu adevărat ce făceam. Acum simt ceva mai mult". 

În discursul său, Mendes i-a menţionat şi pe colegii săi nominalizaţi - Bong Joon Ho pentru "Parasite", Martin Scorsese pentru "The Irishman",  Quentin Tarantino pentru "Once Upon a Time in Hollywood" şi Taika Waititi pentru "Jojo Rabbit" - şi a mulţumit pentru şansa de a-i cunoaşte mai bine. "Să-i ascult pe alţi regizori cum gândesc şi vorbesc - este ca şi cum ai fii un pic alcoolic. Realizezi că toţi ceilalţi trec prin aceleaşi probleme. A fost cu adevărat o inspiraţie pentru mine". 

Regizoarei Alma Har'el i-a fost decernat premiul la categoria "first-time feature film" pentru "Honey Boy". 

DGA a premiat mai multe producţii la categoriile "comedy series", "dramatic series" şi "variety/ talk/ news/ sports - specials". 

"Watchmen" şi "Barry" au triumfat la categoriile lor, învingând "Game of Thrones" şi "The Marvelous Mrs. Maisel". "Live in Front of a Studio Audience", de Norman Lear, "All in the Family" şi "The Jeffersons", de James Burrows, Andy Fisher - premiate la categoria "variety/ talk/ news/ sports - specials". 

Jason Cohen a câştigat pentru "Encore!'s "Annie", aducându-i studioului Disney+ primul premiu major. 

"Chernobîl", de Johan Renck, a fost recompensat la categoria "movies for television and limited series".  

Amy Schatz şi-a adjudecat premiul pentru "Song of Parkland" la categoria "children's programs", iar Steven Bognar şi Julia Reichert au fost declaraţi câştigători pentru regia documentarului Netflix "American Factory". 

Ceremonia a avut loc sâmbătă, la Ritz-Carlton Hotel din centrul oraşului Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.