”Safari”, cel mai recent documentar al regizorului austriac Ulrich Seidl, va rula în cinematografele româneşti începând cu 11 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul va rula în Bucureşti, Baia Mare, Botoşani, Cluj, Constanţa, Craiova, Gura Humorului, Odobeşti, Piteşti, Sfântu Gheorghe şi Târgu Mureş, informează Transilvania Film.

”Safari” vorbeşte despre vânătorii de animale sălbatice mari. ”N-am vrut să arăt cum vânează bogaţii frumoşi, şeicii, oligarhii, membri ai nu ştiu cărei familii regale, am vrut să arăt cetăţenii obişnuiţi”, spune regizorul.

Pe întinderile nesfârşite populate de antilope, zebre, girafe şi nenumărate alte animale sălbatice, ei vin în vacanţă. Turişti nemţi şi austrieci veniţi la vânătoare conduc printre tufişuri, stau la pândă, îşi urmăresc prada. Trag, plâng de entuziasm şi îşi fac poză lângă animalele ucise. 

Vânătorii din ”Safari” sunt un cuplu de oameni în vârstă şi o familie cu doi copii. Câţiva dintre protagoniştii documentarului au fost prezenţi la premiera de la Festivalul de la Veneţia. Atunci regizorul a declarat în mod special că ei nu vor fi disponibili pentru interviuri şi că este responsabilitatea lui să îi protejeze, chiar dacă nu le împărtăşeşte părerile.

”Oamenii care vânează ştiu că activitatea asta are o imagine extrem de negativă în media. Aşa că atunci când am început să caut personaje pentru film, n-am încercat să-i păcălesc, în primul rând pentru că nu încep niciodată un proiect cu o idee preconcepută despre subiect, şi apoi pentru că eu caut protagonişti cu care pot avea un schimb liber de idei, fără prejudecăţi. Aşa că, în sensul ăsta, vânătoarea este pentru mine ceva neutru. Scopul meu a fost să descopăr şi să prezint motivaţiile din spatele obsesiei pentru vânătoare”, declară regizorul.

Ulrich Seidl a debutat în 1982, cu mediumetrajul ”Der Ball”, care i-a adus excluderea din Universitatea de Muzică şi Arte Plastice din Viena, dar care a reprezentat şi primul său succes. În 2001, a fost recompensat cu marele premiu al juriului de la Veneţia, pentru ”Dog Days”, iar în 2003, ”Jesus, You Know” a fost desemnat cel mai bun documentar la Karlovy Vary. ”Import/Export” (2007) i-a adus notorietate pe plan internaţional. Trilogia ”Paradise” a fost lansată la Cannes (”Paradise: Love”, 2012), Veneţia (”Paradise: Faith”, 2012) şi Berlin (”Paradise: Hope”, 2013) şi i-a adus o serie nouă de premii. ”In the Basement” a fost selectat, de asemenea, la Cannes, şi a funcţionat ca punct de pornire pentru filmul ”Safari”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.