Festivalul Internaţional de Film Transilvania anunţă deschiderea înscrierilor de filme pentru cea de-a 22-a ediţie. TIFF.22 va avea loc timp de 10 zile, în iunie 2023, la Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cineaştii pot înscrie filme în trei programe competiţionale - Competiţia oficială, What’s Up, Doc?, Zilele Filmului Românesc (scurt şi lung-metraj) - şi trei programe non-competiţionale: Lună Plină, Supernova, Fără limită.

Competiţia oficială este dedicată regizorilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj de ficţiune, iar What’s Up, Doc? regizorilor aflaţi la primul sau al doilea documentar.

Filmele înscrise în programele competiţionale trebuie să fi fost produse (data premierei) după 1 mai 2022.

Filmele străine şi româneşti înscrise în Competiţia oficială şi în competiţia What’s Up, Doc? trebuie să nu mai fi fost prezentate în România.

Premierele naţionale au prioritate în Zilele Filmului Românesc.

Termenul limită este 1 februarie 2023.  Pentru toate filmele de lungmetraj internaţionale, taxa de înscriere este 20 de euro, în perioada 25 octombrie - 15 decembrie 2022 (early bird), şi 40 de euro în perioada 16 decembrie - 1 februarie 2023.

Filmele româneşti sunt scutite de taxa de înscriere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.