Spice Girls au fost onorate cu un set de timbre Royal Mail pentru a marca 30 de ani de la înfiinţarea trupei britanice. Este pentru prima dată când serviciul poştal a dedicat o întreagă colecţie de timbre unui grup pop feminin, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele 10 timbre principale prezintă imagini de la Brit Awards din 1997 - inclusiv rochia Union Jack a lui Geri Horner, confecţionată dintr-un prosop de ceai - precum şi diferite spectacole şi reuniunea lor pentru ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

O altă colecţie cuprinde portrete realizate pe platoul de filmare al filmului „Spice World” din 1997.

Spice Girls s/a înfiinţat în 1994 de Bob şi Chris Herbert, care au încercat să creeze o trupă de fete care să rivalizeze cu boybands care se aflau în topuri. Ei au postat un anunţ în Stage în care cereau: „R.U. 18-23 de ani cu abilitatea de a cânta şi dansa?”. A fost alcătuită o trupă de cinci persoane, cu Michelle Stephenson, care a fost repede înlocuită de Emma Bunton.

Grupul s-a despărţit neoficial în jurul anului 2001, dar s-a reunit pentru turnee live în 2007 şi 2019. Zvonurile privind viitoarele spectacole se menţin, dar Melanie C şi Horner au declarat că, deşi sunt interesate să cânte din nou, nimic nu a fost confirmat.

Timbrele vor fi puse în vânzare la 11 ianuarie, disponibile în diverse ediţii de colecţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.