Ronnie Wood, chitarist al formaţiei The Rolling Stones, a declarat într-un interviu că s-a pregătit să îşi ia rămas bun de la familie, după ce a fost diagnosticat cu cancer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a primit diagnosticul în luna mai şi a fost supus unui număr de cinci intervenţii chirugicale, în urma cărora i-a fost scoasă o parte dintr-un plămân. Ronnie Wood a vorbit într-un interviu acordat revistei Event despre operaţiile suferite. 

”Nu ştii niciodată ce se poate întâmpla”, a spus el, adăugând că s-a pregătit să spună ”rămas bun” familiei sale după ce a primit diagnosticul.

Ronnie Wood a mai dezvăluit faptul că a fost suprins că nu s-a îmbolnăvit mai devreme, având în vedere stilul de viaţă pe care l-a dus.

”Aveam gândul ăsta după ce m-am lăsat de fumat în urmă cu un an: Cum am putut să rezist 50 de ani ca fumător înrăit - la care se adăugă toate celelalte obiceiuri proaste ale mele - fără ca ceva să se întâmple acolo?. Aşa că am mers la bunul şi vechiul nostru medic, Richard Dawood, pentru că noi (Mick Jagger, Keith Richards şi Charlie Watts, n.r.) trebuie să fim consultaţi înainte de a merge în turneu. El m-a întrebat dacă vreau să facă nişte analize detaliate şi să îmi verifice inima, plămânii şi sângele. Am fost de acord”.

Wood a afirmat că acum se simte bine şi că va merge, periodic, la medic.

El a renunţat la fumat când s-au născut gemenele sale, în mai 2016. În plus, de-a lungul anilor a fost internat de opt ori la dezintoxicare şi a urmat tratament pentru alcoolism.

Ronnie Wood va participa, alături de formaţia The Rolling Stones, la concertele programate pentru Europa în lunile septembrie şi octombrie.

Ronald David Wood, născut pe 1 iunie 1947, în Hillingdon (Anglia), este chitarist şi compozitor. Şi-a început cariera de chitarist ca membru al trupei The Birds, în 1964. A devenit cunoscut ca parte a formaţiei Faces, din care făcea parte şi Rod Stewart, şi a Jeff Beck Group. În 1975, el s-a alăturat formaţiei The Rolling Stones, la invitaţia prietenului său Keith Richards, după plecarea lui Mick Taylor din trupă. Primul album al grupului la înregistrarea căruia a participat Wood este ”Black and Blue” (1976).

Pe lângă materialele de studio şi turneele realizate cu The Rolling Stones, Ronnie Wood a lansat şapte albume solo, cel mai recent - ”I Feel Like Playing” - datând din 2010.

Ca membru al grupului The Rolling Stones, el a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1989, iar a doua oară, ca membru al Faces, în aprilie 2012.

Trupa The Rolling Stones, înfiinţată la Londra în 1962, este una dintre cele mai apreciate formaţii rock din lume. Până în prezent, grupul britanic a lansat 30 albume de studio, care s-au vândut în aproximativ 200 de milioane de copii pe plan mondial. Între discurile de referinţă se numără ”Their Satanic Majesties Request” (1967), ”Beggars Banquet” (1968), ”Let It Bleed” (1969), ”Sticky Fingers” (1971), ”Exile on Main St” (1972), ”It's Only Rock 'n Roll” (1974), ”Tattoo You” (1981), ”Steel Wheels” (1989), ”Voodoo Lounge” (1994), şi ”Bridges to Babylon” (1997). În prezent, grupul este format din: Mick Jagger (voce, chitară), Keith Richards (chitară, voce), Ronnie Wood (chitară) şi Charlie Watts (tobe).

Formaţia britanică a concertat la Bucureşti în 2007, în cadrul turneului ”A Bigger Bang”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.