Cineastul Ron Howard, premiat cu Oscar pentru „A Beautiful Mind”, va filma în Australia, începând cu luna martie a anului viitor, un lungmetraj bazat pe misiunea de salvare din 2018 a unei echipe de fotbal de juniori dintr-o peşteră aflată în nordul Thailandei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Thirteen Lives” va fi filmat în Queensland. Australia va oferi 13 milioane de dolari australieni (9,6 milioane de dolari americani) companiilor MGM şi Imagine Entertainment în vederea producţiei.

Filmul va urmări povestea reală a misiunii de salvare întreprinse în peştera Tham Luang, în care o echipă de fotbal de tineret a fost prinsă de ploile abundente şi inundaţii. Echipa şi antrenorul au fost captivi 17 zile. Între experţii care au participat la operaţiune s-au numărat scafandri din Marea Britanie şi Australia.

Howard, care a lucrat de-a lungul carierei cu actori şi tehnicieni australieni precum Cate Blanchett, Nicole Kidman, Russell Crowe, Chris Hemsworth şi John Seale, Donald McAlpine şi Andrew Rowlands, va realiza aici „Thirteen Lives” şi un proiect animat, „The Shrinking of Treehorn”.

„Sunt încântat să am ocazia să filme şi să lucrez în Australia şi să îmi extind considerabil lista de colaboratori ale căror sensibilitate şi etică de lucru le-am respectat şi admirat mult timp”, a spus cineastul, citează Variety.

Autorităţile australiene au spus că producţia, încadrată sistemului de stimulente fiscale, este aşteptat să aducă peste 95 de milioane de dolari australieni economiei şi să creeze circa 435 de locuri de muncă.

Ron Howard, născut pe 1 martie 1954, este regizor şi producător american, care şi-a început însă cariera în calitate de actor. După ce a jucat în câteva seriale TV de succes, Ron Howard a decis în 1980 că doreşte să devină regizor şi a reuşit să lanseze numeroase filme care au impresionat publicul şi criticii de specialitate.

Printre cele mai cunoscute producţii ale sale se află pelicule precum „Cocoon”, „Backdraft”, „Apollo 13”, „Ed TV”, „A Beautiful Mind”, „Codul lui Da Vinci”, „Frost/ Nixon” şi „Angels & Demons”. În 2002, a câştigat două premii Oscar, în calitate de regizor şi de producător al filmului „O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind”. Ron Howard a fost nominalizat din nou la premiile Academiei de film americane în 2009, la aceleaşi categorii, cu filmul „Frost/ Nixon”.

Cel mai recent film al lui, „Hillbilly Elegy”, cu Glenn Close şi Amy Adams, a fost lansat de Netflix săptămâna aceasta.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.