Români care au reuşit şi au făcut carieră în Statele Unite vor vorbi cu publicul despre „visul american”, la avanpremiera de miercuri a filmului „Lemonade”, de Ioana Uricaru, care va avea loc la Cinema „Elvire Popesco” de la ora 18.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alex Rotaru, Runa Petringenaru şi Alexandra Proca se numără printre românii care pot spune că au reuşit în Statele Unite. Ei vor fi prezenţi la Cinema „Elvire Popesco” ca să povestească cum au reuşit să aibă succes în SUA şi să lucreze cu staruri precum Kevin Spacey, Marilyn Manson, Hugh Hefner şi James Cameron.

Alex Rotaru este cineast de origine română şi locuieşte în Beverly Hills. A debutat în cinematografie la 9 ani şi a făcut parte din distribuţia cunoscutei trilogii „Cireşarii”, interpretând rolul lui Dan. Din 1992 trăieşte în SUA. A fost primul român acceptat cu bursă de merit integrală de către prestigioasa universitate Massachusetts Institute of Technology, unde a fost şef de promoţie. A urmat cursuri de masterat la University of Southern California, School of Cinematic Arts in Los Angeles, în regie, scenaristică, producţie, montaj, imagine, sunet şi actorie. A studiat cinematografia la USC SCA - celebra şcoală a lui Steven Spielberg. Alex Rotaru lucrează acum cu nume celebre din industrie precum Ian McKellen, Michael York, Kevin Spacey, Richard Dreyfuss, Marilyn Manson şi Val Kilmer.

Runa Petringenaru a debutat tot în seria „Cireşarii”, interpretând rolul Oana în „Aripi de zăpadă“ şi „Cetatea ascunsă”. A plecat în Statele Unite, unde a făcut filme, scenografie şi a studiat heraldica. O vreme a lucrat în producţie cu regizorul James Cameron, cunoscut pentru filme precum „Terminator”, „Titanic” şi „Avatar”. Runa Petrigenaru locuieşte acum în România, unde a pus bazele unei tabere medievale.

Despre cum este să trăieşti „visul american” va povesti şi Alexandra Proca, fostă jurnalistă. Ea a plecat în 2001 în Statele Unite, la San Francisco, unde a lucrat în domeniul relaţiilor publice şi a făcut comunicare şi PR pentru mai multe companii. Acum este copy editor şi content reviewer la o campanie din oraşul Cupertino, California. S-a căsătorit cu un român stabilit în America şi au un copil împreună.

Discuţia despre „visului american văzut prin ochii românilor” va porni de la subiectul filmului „Lemonade” al Ioanei Uricaru. Debutul în lungmetraj al regizoarei spune povestea câtorva zile tensionate din viaţa Marei, o asistentă medicală plecată din România, care se vede nevoită să-şi confrunte propria proiecţie despre „visul american” cu realitatea de la faţa locului.

„Aştept cu nerăbdare întâlnirea cu publicul din România, cea mai importantă dintre toate. Acest film a fost făcut şi cu gândul la românii care, asemenea protagonistei, au decis să-şi asume riscul transplantării într-o altă ţară şi într-o altă cultură”, a declarat Ioana Uricaru, care va fi prezentă la premiera filmului „Lemonade” din cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, pe 24 octombrie.

După ce a avut premiera la Festivalul de Film de la Berlin, în secţiunea Panorama, şi a fost selectat în mai multe festivaluri, fiind premiat, între altele, pentru regie la Sarajevo, „Lemonade” a atras mulţi distribuitori din toată lumea, fiind achiziţionat spre distribuţie în Franţa, Statele Unite, Canada, China, Germania, Grecia, fosta Iugoslavie şi Israel.

Filmul va fi lansat în cinematografele româneşti pe 26 octombrie. Pe lângă de proiecţiile din Capitală, el va rula la Iaşi, Timişoara, Ploieşti, Cluj, Constanţa, Vaslui, Braşov, Lugoj, Călăraşi, Buzău, Suceava, Piteşti, Târgu Mureş, Reşiţa, Caransebeş, Vulcan, Oraviţa, Sibiu, Galaţi, Slobozia, Sfântu Gheorghe şi Arad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.