Robbie Williams a fost numit „dezgustător şi lipsit de respect” după ce l-a întrebat pe un bărbat transgender care este numele său de botez în timpul concursului X Factor din Marea Britanie, unde este jurat, scrie Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Williams l-a întrebat pe Felix Shepherd, în vârstă de 20 de ani, care era numele său înainte să facă tranziţia către un bărbat.

Unele persoane au considerat că a fost o întrebare „nepotrivită” şi şi-au exprimat nemulţumirile pe Twitter, susţinând că „nu este treaba lui” Williams ce nume avea bărbatul înainte.

În comunitatea transgender, faptul că o persoană este apelată cu numele anterior tranziţiei poate fi considerat o lipsă de respect şi o invalidare a identităţii sale.

„Sunt aici pentru a demonstra că sunt mai mult decât un tip transgender... sunt exact ca o persoană normală”, a afirmat Felix înainte să cânte.

Când a fost întrebat de Williams numele său de botez, Felix a răspuns, dar unii telespectatori au considerat că a fost o dovadă de lipsă de respect din partea juratului.

„O întrebare complet nepotrivită pentru o persoană transgender”, a afirmat un fan pe Twitter.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.