Bucătarul şef Massimo Bottura, care deţine trei stele Michelin, a lansat o campanie alături de brazilianul David Hertz, prin care găteşte alimentele rămase de la sportivii din Satul Olimpic din Rio de Janeiro pentru a hrăni cetăţenii săraci ai oraşului, potrivit independent.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro s-a confruntat cu critici majore legate de faptul că ţara se luptă cu criza economică, iar foarte mulţi bani au fost investiţi pentru organizarea acestui eveniment.

Compania de catering contractată să furnizeze mâncare în Satul Olimpic celor 11.000 de sportivi a transmis că oferă o parte din mâncare şi flămânzilor. 

Astfel, bucătarii Massimo Bottura, din Italia, şi de David Hertz, din Brazilia, au lansat programul "RefettoRio Gastromotiva" , care are drept obiectiv producerea zilnic a 5.000 de porţii, folosind doar ingrediente care altfel ar ajunge la coş, nefiind consumate. 

“RefettoRio Gastromotiva va lucra doar cu ingrediente care ar urma să fie pierdute, precum fructele urâte şi legumele, iaurturile care expiră în două zile", a declarat David Hertz pentru Reuters. ”Vrem să luptăm împotriva foametei şi să oferim acces la mâncare bună. Gastromotiva va continua pe toată durata Olimpiadei şi a Jocurilor Paralimpice, după care va funcţiona ca o «afacere socială»", a mai explicat David Hertz. 

Afacerea va furniza şi pregătire vocaţională pentru cei care aspiră să devină bucătari profesionişti sau ospătari. 

Bucătarul şef Massimo Bottura s-a inspirat pentru ”Gastromotiva” dintr-o iniţiativă din 2015, "Refetterio Ambrosiano", prin care 65 de bucătari şefi au gătit pentru nevoiaşi cu ingrediente donate de organizatorii Expoziţiei Mondiale de la Milano. În plus, potrivit unei imagini publicate pe contul său de Instagram, el pregăteşte un nou Refettorio, în 2017, în Bronx (New York), iar din acest proiect este posibil să facă parte şi actorul şi regizorul Robert De Niro.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.