Rihanna a renunţat la procesul intentat tatălui ei, cu câteva săptămâni înainte ca ei să se întâlnească în sala de judecată, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cântăreaţa şi-a acuzat tatăl, Ronald Fenty, că s-a folosit abuziv de numele ei pentru propria companie de divertisment şi l-a dat în judecată în 2019 pentru reclamă falsă şi încălcarea intimităţii. Ea a mai spus că el a încercat să îi stabilească un turneu în străinătate fără a avea permisiunea ei.

Cazul urma să fie judecat pe 22 septembrie, însă Rihanna a cerut săptămâna aceasta anularea lui. Nu a fost motivată acţiunea, însă presa americană a sugerat că a fost ajuns la o înţelegere în afara tribunalului.

În documentele depuse în urmă cu doi ani a fost precizat: „Deşi domnul Fenty este tatăl Rihannei, el nu are şi nu a avut vreodată autoritatea de a acţiona în numele Rihannei”.

Ea a susţinut că, în 2017, tatăl ei şi Moses Perkins au creat o companie numită Fenty Entertainment, care, în mod repetat, a afirmat că este afiliată Rihannei.

Avocaţii artistei au susţinut că Fenty Entertainment a încercat să stabilească un turneu de 15 concerte în America Latină, în valoare de 15 milioane de dolari, dar şi show-uri în Los Angeles şi Las Vegas, fără a avea permisiunea Rihannei.

În plus, Ronald Fenty ar fi încercat să profite de pe urma mărcii „Fenty”, pe care Rihanna a folosit-o pentru mai multe afaceri, inclusiv linia sa de cosmetice, Fenty Beauty.

Anterior, tatăl ei a încercat să îşi creeze propria marcă pentru nume, ca parte a unui plan de a-şi deschide un lanţ de hoteluri boutique, a mai susţinut Rihanna în documentele depuse. Cererea lui a fost respinsă de US Patent and Trademark Office.

Cerând o hotărâre judecătorească împotriva tatălui ei şi a partenerului lui de afaceri, Rihanna a spus că activităţile lor au încălcat legile concurenţei şi confidenţialităţii.

Cântăreaţa, cel mai bogat muzician din lume, are de mult timp o relaţie tensionată cu tatăl ei, care în trecut s-a confruntat cu alcoolismul şi dependenţa de droguri.

Niciuna dintre părţi nu a comentat momentan încheierea cazului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.