Un martor-cheie la procesul fostului ministru italian de Interne Matteo Salvini, acuzat că a blocat o barcă plină de refugiaţi în largul coastelor Siciliei în 2019, este actorul Richard Gere. Acesta a vizitat ambarcaţiunea şi a descris condiţiile sanitare dezastruoase ale acesteia la vremea respectivă. El urmează să depună mărturie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul american, care se afla în vacanţă în regiune la momentul respectiv, cumpărase apă şi provizii pentru cei 147 de refugiaţi blocaţi în barcă. El a urcat apoi la bord la cererea ONG-ului spaniol Open Arms, care opera nava de salvare eşuată.

Vizita starului hollywoodian a fost ironizată de Matteo Salvini, care l-a invitat în schimb să primească migranţii în oraşul său. Matteo Salvini, al cărui proces a început în 2021, riscă până la 15 ani de închisoare. Richard Gere, care este considerat un martor-cheie în acest caz, este, de asemenea, parte civilă în proces.

"Vorbim despre seriozitatea unui proces în care Richard Gere vine de la Hollywood pentru a depune mărturie despre răutatea mea", a glumit Matteo Salvini în 2021. "Sper să dureze cât mai puţin timp posibil, deoarece există lucruri mai importante de care trebuie să ne ocupăm".

Matteo Salvini este acuzat de sechestrare şi abuz de putere pentru că a interzis debarcarea a 147 de migranţi salvaţi pe mare de ONG-ul Open Arms. Timp de şase zile, el a refuzat să acorde un port sigur navei, care era ancorată în largul Lampedusei, în sudul Siciliei, în timp ce condiţiile de la bord se înrăutăţeau.

Migranţii au fost lăsaţi să debarce doar datorită unui ordin emis de justiţia siciliană, după ce o inspecţie la bord a confirmat gravitatea stării de sănătate de pe nava supraaglomerată.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.