Compozitorul John Williams, premiat de cinci ori cu Oscar, inclusiv pentru coloana sonoră a filmului „Războiul stelelor/ Star Wars” din 1977, a creat coloana sonoră pentru parcul tematic Star Wars: Galaxy's Edge.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut de Disney prin publicarea pe YouTube a unui videoclip.

„Theme from Star Wars Galaxy's Edge” cuprinde imagini de la sesiunea de înregistrări de studio a London Symphony Orchestra combinate cu cele suprinse în timpul construirii parcurilor tematice care vor fi inaugurate în 2019 în California şi Florida.

Cât priveşte următorul film din franciza „Star Wars”, el este regizat de JJ Abrams şi va fi lansat în decembrie 2019. Muzica acestuia este semnată tot de John Williams.

John Williams a scris coloanele sonore pentru toate cele nouă filme lansate din seria „Star Wars”, câştigând un Oscar pentru filmul din 1977 şi primind nominalizări pentru alte patru dintre aceste pelicule.

John Williams, născut pe 8 februarie 1932, la New York, este compozitor nominalizat de 42 de ori la premiile Oscar, câştigând cinci trofee. În palmaresul său se află 18 premii Grammy, 3 Globuri de Aur, 2 Emmy şi 7 BAFTA. Cu premiul Oscar a fost recompensat pentru muzica filmelor „Fiddler on the Roof” (1971), „Jaws” (1975), „Star Wars” (1977), „E.T. the Extra-Terrestrial” (1982) şi „Schindler's List” (1993). Cel mai recent, la Oscar, a fost nominalizat în 2018, pentru „Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi” (2017).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.