Un reprezentant al Academiei americane de film, organism care acordă premiile Oscar, a asigurat că gala de anul viitor, programată pentru 25 aprilie, va avea loc în format fizic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a exclus o versiune „virtuală” a ceremoniei şi a declarat pentru Variety: „Gala Oscar în format fizic va avea loc”.

Academia a mutat ceremonia două luni mai târziu faţă de data la care avea loc de obicei, din cauza pandemiei de Covid-19.

Decizia a fost luată în speranţa că cinematografele vor fi redeschise şi mai multe filme vor putea concura pentru această ediţie.

Acum, deşi cinematografele sunt în continuare închise în cea mai mare parte a SUA şi în lume, Academia se concentrează pe organizarea evenimentului live, aşa cum a avut loc în ultimele nouă decenii. 

Rămâne de văzut care va fi contextul epidemiologic şi, în funcţie de acesta, câte persoane vor putea fi primite în sala Dolby Theatre din Los Angeles care are o capacitate de 3.400 de locuri.

După primele măsuri luate de autorităţi în primăvară, Academia a decis să extindă perioada de eligibilitate, de la 31 decembrie 2020 la 28 februarie 2021, şi să permită filmelor care au avut premiera online să se califice în cursă.

Cinci ceremonii televizate sunt programate să aibă loc înainte de Oscaruri: Globurile de Aur (28 februarie), Goya (6 martie), Critics Choice Awards (7 martie), SAG (14 martie) şi BAFTA (11 aprilie). Gala premiilor Oscar este transmisă de ABC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.