Zeci de suporteri ai Manchester City, îmbrăcaţi în tricouri turcoaz, imprimate cu emblema echipei de fotbal engleze, ori ”civil”, petrec în Centrul Vechi, marţi, înainte de meciul pe care formaţia britanică îl va disputa cu FC Steaua, de la ora 21.45, pe Arena Naţională. Englezii beau bere, fumează, râd în hohote, se îmbrăţişează, cântă şi dansează pe ritmurile imnului echipei Manchester City, dar şi pe melodii precum ”Wanderwall”, a trupei Oasis, originară din oraşul din nordul Angliei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suporterii Manchester City, majoritatea bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 - 50 de ani, îşi petrec în dreptul clubului The Drunken Lords, la mese sau în picioare, unde fumează, beau bere şi vorbesc tare.

Conducerea localului The Drunken Lors a făcut pregătiri speciale pentru suporterii echipei Manchester City, pe care i-a contactat pe internet, prin intermediul unui forum. Astfel, englezii au primit primul rând de bere gratuit, dar şi suvenire sub formă de tricouri pe care erau imprimate emblema echipei şi logo-ul clubului.

Foto: Ana Maria Aniţoiu
Foto: Ana Maria Aniţoiu

Atât barul, cât şi terasa lui au fost decorate cu steaguri, bannere şi suporturi de pahare cu emblema echipei engleze. Pe două ecrane din club au fost proiectate videoclipuri realizate de fani ai Manchester City, la care suporterii englezi strigă şi ridică mâinile deasupra capului, în semn de victorie, de fiecare dată când apare un gol înscris de echipa pe care o susţin.

Cei mai mulţi englezi cred că echipa lor va câştiga, categoric, şi nu ştiu foarte multe detalii despre echipa FC Steaua.

”Să fiu sincer, nu ştiu foarte multe despre Steaua”, ”Este chiar o dezamăgire că ne aflăm aici, în rundele de calificare. Ar fi trebuit să câştigăm liga anul trecut. Cred că toţi românii îşi doresc ca Steaua să învingă, dar noi avem o echipă mai bună” şi ”Cred că Manchester City va câştiga, deşi scorul va fi foarte strâns”, au afirmat englezii, făcând grimase, în semn de neîncredere şi părere de rău referitor la posibilul rezultat favorabil pentru FC Steaua, la meciul din această seară.

Totuşi, împăciuitor, unul dintre suporteri a spus că echipa României este bună şi că Manchester City nu va avea parte de un meci uşor.

Ei sunt de părere că România ar trebui să se promoveze mai mult ca destinaţie turistică, întrucât străinii nu ştiu cât de frumoasă este ţara.

”Despre România se ştie că este o ţară foarte săracă. Am fost şocată. Este foarte frumos aici, şi nu am văzut mare lucru încă. Este superb. Nu mă aşteptam”, a spus o tânără, suporter al echipei Manchester City.

”România trebuie să se promoveze mai mult ca destinaţie turistică, pentru că oamenii nu ştiu”, a aprobat un alt suporter al echipei engleze.

Cei mai mulţi dintre suporterii ”Cetăţenilor” au spus că nu au venit cu teamă în România şi că au fost avertizaţi să fie precauţi.

”Am prieteni români şi m-au avertizat să fiu foarte precaut în România. Însă, nu am avut motive. Sunt oameni minunaţi, este un loc minunat şi voi reveni, cu siguranţă, iar Bucureştiul este un oraş extraordinar. Am venit cu fiul meu. Noi trăim în Spania, nu mai locuim în Manchester”, a spus un suporter, însoţit de fiul său, în vârstă de aproximativ şapte ani, cu care joacă un joc de cărţi.

Foto: Ana Maria Aniţoiu
Foto: Ana Maria Aniţoiu

”Am venit aici cu anumite temeri - hoţi de buzunare, mici bande, lucruri de acest gen. Ni s-a spus să fim atenţi la astfel de lucruri, dar încă nu am avut asemenea de probleme”, a spus unul dintre cei prezenţi în Centru Vechi.

Un al fan englez crede că oriunde în lume există oameni buni şi oameni răi, indiferent că este vorba despre România, Polonia, Cehoslovacia sau o altă ţară. Totuşi, este atent la portofel.

Britanicii apreciază clădirile din Bucureşti, femeile - ”frumoase”, preţurile mici, amabilitatea oamenilor şi mâncarea bună.

”Îmi place în România. Sunt preţuri mici, iar femeile sunt frumoase. Este minunat. Oamenii par prietenoşi. În Marea Britanie avem numai rromi români, nişte nemernici”, a spus un englez în vârstă de aproximativ 30 de ani.

Un alt suporter, care are angajaţi români în Marea Britanie, spune că englezii şi românii se aseamănă foarte mult.

”Întotdeauna mi-am dorit să vizitez Bucureştiul. Sunt mulţi români în Marea Britanie. Eu angajez români, şi toţi mi-au spus că trebuie să vin în Bucureşti.  Românii şi englezii se aseamănă foarte mult. Şi unii, şi alţii vor să se distreze şi să bea. Mi-ar plăcea să revin în România şi să vizitez mai mult”, a spus englezul, în vârstă de aproximativ 50 de ani.

Între fanii Manchester City care au petrecut în Centrul Vechi s-a aflat şi o tânără din Slovacia, care a venit în Bucureşti în vacanţă, pentru şase zile.

”Este scump să ajungi, deşi preţurile sunt mici aici”, ”Este fantastic. Sunt oameni foarte curaţi şi foarte amabili. Am vizitat Bucureştiul. Un loc absolut fantastic. Voi reveni” şi ”Românii pe care i-am întâlnit aici sunt fantastici, ne-au făcut să ne simţim bineveniţi. Vom reveni, cu siguranţă”, au spus alţi suporteri ai Manchester City, care şi-au propus ca mâine, când vor avea zi liberă, să viziteze cât mai mult.

Unul dintre englezi speră ca poliţiştii să se poarte bine la meciul din această seară. ”Sper ca poliţiştii să se poarte bine în această seară, să nu fie ca la meciul cu Real Madrid, când au fost oribil şi au lovit oameni, fără motiv”, a spus el.

La club au venit şi români, care au spus despre britanici că sunt paşnici şi că speră ca echipa lor să fie învinsă la meciul de pe Arena Naţională.

Suporterii echipelor Steaua Bucureşti şi Manchester City vor fi supravegheaţi, marţi, de peste 900 de poliţişti şi jandarmi. Aproximativ 470 de englezi vor participa la partida de marţi seară, potrivit informaţiilor obţinute de News.ro.

Partida Steaua - Manchester City va avea loc de la 21.45, pe Arena Naţională, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.