Doi dintre membri supravieţuitori ai trupei Queen, chitaristul Brian May şi toboşarul Roger Taylor, au concertat, marţi seară, la Bucureşti, alături de solistul Adam Lambert, în faţa a peste 20.000 de spectatori, cărora le-au prezentat cele mai cunoscute piese ale formaţiei britanice, într-un spectacol de lumini impresionant, presărat cu lacrimi şi imagini cu Freddie Mercury.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul a început cu ”One Vision”, pentru a continua, între altele, cu ”Hammer to Fall”, ”Stone Cold Crazy” şi ”Fat Bottom Girls”.

”Bună seara!”, a spus Adam Lambert în limba română, ”vă mulţumesc că aţi venit, ştiu că este foarte cald”, a continuat el în limba engleză, înainte de a cânta piesa ”Killer Queen”.

FOTO: Inquam Photos / Stefan Sandu
FOTO: Inquam Photos / Stefan Sandu

”Ştiţi, va exista mereu un singur om… Freddie Mercury”, a spus el în aplauzele publicului. ”Nu sunt Freddie, dar îl iubesc la fel de mult ca voi”, a mărturisit cântăreţul şi au urmat ”Don’t Stop Me Now” şi ”Somebody To Love”.

Din show-ul care a durat două ore spectatorii au fost, nu o dată, prima voce. Au fredonat toate melodiile  alături de membrii grupului, însă ”Love of my life” a fost piesa de rezistenţă. Brian May a dat tonul, iar cântecul a aparţinut în întregime spectatorilor, fapt care l-a emoţionat pe artist până la lacrimi, iar pe ecranul amplasat în spatele scenei şi-a făcut apariţia Freddie Mercury.

”De câţi ani am vrut să facem asta?! Este incredibil. Vă mulţumim pentru primirea minunată în România”, a spus Brian May.

El a ţinut să păstreze drept amintire de la Bucureşti o fotografie cu mulţimea şi Casa Poporului. ”Aş vrea să facă o poză cu toată lumea de aici. Arătaţi-mi mânile şi luminile voastre”, i-a îndemnat el pe cei prezenţi.

Locul pe scenă i-a fost luat de Roger Taylor, care, împreună cu fiul său, Rufus Taylor, a susţinut un solo de tobe, căruia i-a urmat ”A Kind of Magic”, ce l-a avut în rol de solist.

”Under Pressure” a fost dedicată lui David Bowie, ”prietenul pe care l-am pierdut în luna ianuarie”, cum a prezentat toboşarul single-ul.
Adam Lambert a mai interpretat ”Crazy Little Thing Called Love”, ”I Want to Break Free”, ”I Want It All”, ”Who Wants To Live Forever”, dar şi un cover după piesa lui Brian May ”Last Horizon”.

Chitaristul Brian May şi-a susţinut soloul de chitară de deasupra tobelor, într-un decor stelar, iar ”Bohemian Rhapsody” a creat, din nou, emoţii publicului.

FOTO: Inquam Photos / Stefan Sandu
FOTO: Inquam Photos / Stefan Sandu

Melodia-simbol a formaţiei Queen, inclusă în 2004 în  Grammy Hall of Fame, a fost interpretată pe două voci - Freddie Mercury şi-a făcut, din nou, apariţia pe ecrane, spre deliciul publicului, iar Adam Lambert s-a rezumat la câteva intervenţii.

La ”Radio GaGa” zeci de mii de mâini s-au ridicat pe ritm, piesa fiind şi cea care a încheiat programul.

Într-un costum strălucitor şi purtând o coroană, Adam Lambert a intrat în scenă, pentru bis, pe arhicunoscutul ritm ”We Will Rock You”. Piesa ”We Are the Champions” a fost ultima imterpretată de formaţie, iar imnul ”God Save the Queen” a folosit drept suport pentru ieşirea din scenă a muzicienilor.

Alături de Brian May, Roger Tylor, Adam Lambert şi Rufus Taylor, pe scena din Piaţa Constituţiei au urcat Spike Edney (clape) şi Neil Fairclough (bas).

FOTO: Inquam Photos / Stefan Sandu
FOTO: Inquam Photos / Stefan Sandu

Concertul Queen + Adam Lambert a fost deschis de trei formaţii: britanicii Electric Pyramid, bulgarii Jeremy? şi românii Grimus.
Scena pe care au avut loc evenimentul de la Bucureşti a măsurat 38 de metri, cu o deschidere de 22 de metri şi un podium cu o lungime de 14 metri. Piaţa Constituţiei va fi eliberată complet joi seară.

Brian May, Roger Taylor şi Adam Lambert au cântat pentru prima dată în această formulă în 2009, susţinând împreună de atunci numeroase show-uri sold-out în Statele Unite, America de Sud şi Europa.

Formaţia Queen a fost înfiinţată în 1970, la Londra. Trupa a cunoscut succesul în formula: Freddie Mercury (voce, pian, chitară), Brian May (chitară, voce), John Deacon (bas) şi Roger Taylor (tobe, voce). După moartea lui Freddie Mercury, pe 24 noiembrie 1991, basistul John Deacon a decis să se retragă din muzică, iar Brian May şi Roger Taylor au continuat să cânte solo, dar şi sub numele Queen, cu diferişi solişti. În perioada 2004 - 2009, vocalistul formaţiei a fost Paul Rodgers (Free şi Bad Company).

Cu 15 albume de studio, formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, în 2001, şi primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, în 2002. Doi ani mai târziu, Queen a fost inclusă în UK Hall of Fame. Albumele formaţiei au fost vândute în aproximativ 200 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Adam Mitchel Lambert, născut pe 29 ianuarie 1982, în San Diego (Statele Unite), este cântăreţ, compozitor şi actor american, devenit cunoscut, în 2009, în urma participării la concursul TV ”American Idol”, unde s-a clasat pe locul al doilea. Discografia sa cuprinde, până în prezent, trei albume - ”For Your Entertainment” (2009), ”Trespassing” (2012) şi ”The original High” (2015), care au fost vândute în peste 2,5 millioane de copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.