Chitaristul şi unul dintre fondatorii trupei Queen, Brian May, a concertat pentru prima dată la Bucureşti, luni seară, împreună cu interpreta Kerry Ellis, în cadrul turneului ”One Voice”, britanicii susţinând un show de aproximativ două ore, în care au interpretat piese proprii şi cântece renumite din repertoriile formaţiilor Queen şi The Beatles, acompaniaţi de claviaturistul Jeff Leach şi de numeroase proiecţii video.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul de la Sala Palatului a început, puţin după ora 20.00, cu piesa ”I Who Have Nothing”, o compoziţie a lui Ben E. King, din 1963.

”Bună seara, Bucureşti! Sunteţi bine?”, a salutat în limba română Brian May publicul care i-a primit pe artişti cu ovaţii. ”Este incredibil că nu am reuşit să cânt aici atâţia ani. E un privilegiu să fiu cu voi”, a mai spus rockerul britanic.

”Este o premieră pentru amândoi, sper să vă placă, la fel cum o să ne facă nouă plăcere să cântăm pentru voi”, a afirmat muzicianul.

Compoziţia ”I Loved a Butterfly”, semnată Queen şi Paul Rodgers, l-a adus în scenă pe Jeff Leach, prezentat de Brian May ca fiind ”orchestra noastră”. Acesteia i-a urmat ”Dust in the Wind”, o piesă de succes a trupei Kansas.

Este cunoscut faptul că Brian May a înfiinţat Save Me, asociaţie pentru protecţia animalelor sălbatice, în 2010, iar pentru a trage un semnal de alarmă privind uciderea în masă a leilor, cei doi muzicieni au interpretat piesa ”Born Free”, muzica fiind însoţită de imagini şi texte sugestive.

”În fiecare an, sute de lei sunt împuşcaţi în numele «sportului». Generaţiile viitoare ar putea să nu mai vadă niciun exemplar”, a fost unul dintre avertismente.

Piesa ”Somebody to Love” a fost prima dintr-o serie de cântece care au fost fredonate de cei peste 3.000 de spectatori din sală. Au urmat piesa ”Can't Help Falling in Love”, a lui Elvis Presley, şi, ”în aceeaşi notă nostalgică”, Brian May a interpretat piesa ”Tell Me What You See”, semnată de The Beatles.

Din setlistul serii a făcut parte şi ”The Way We Were”, compusă de Marvin Hamlisch pentru Barbra Straisand şi inclusă pe coloana sonoră a filmului cu acelaşi nume, în care artista americană joacă alături de Robert Redford.

Revenind la The Beatles, Brian May a ales un cântec scris de George Harrison - ”cel mai tânăr dintre membrii trupei, care a înflorit” - iar cântecul ”Something” a fost primit cu aplauze de public, la fel şi piesa ”One Voice”, care dă numele turneului întreprins de cei doi muzicieni britanici.

”Cântecele compuse de oameni care nu mai sunt cu noi ne întristează, însă trebuie să ne bucurăm pentru că ne-au lăsat ceva frumos. Nu face excepţie prietenul nostru Freddie Mercury”, a spus Brian May în introducerea piesei ”Life is Real”.

Concertul a continuat cu ”I'm Not That Girl”, piesă din trecutul interpretei Kerry Ellis, înregistrată alături de Brian May pe EP-ul ”Wicked in Rock” (2008).

”Cred că avem o istorie comună, însă este pentru prima dată când o împărţim”, a declarat Brian May, după ce a susţinut un impresionant solo de chitară.

Piesa ”Love of My Life” a fost interpretată de public, cu ajutorul celor trei muzicieni aflaţi pe scenă, urmată de ”Who Wants to Live Forever”. 

O reinterpretare a cunoscut şi piesa ”39”, compusă de Brian May şi inclusă pe albumul ”A Night at the Opera”, pe care trupa Queen l-a lansat în 1975. Aceasta a fost dedicată ”primului român care a ajuns în spaţiu”, muzicianul salutându-l pe Dumitru Prunariu, aflat în primele rânduri.

Piesele ”Roll With You”, cel mai nou single al duoului, şi hitul ”We Will Rock You” au încheiat spectacolul, iar pentru bis, Brian May şi Kerry Ellis au interpretat cântecele ”No-One but You (Only the Good Die Young)” şi ”Crazy Little Thing Called Love”, ale formaţiei Queen.

Brian May, cofondator al trupei Queen, compozitor şi producător, născut pe 19 iulie 1947, este considerat unul dintre cei mai buni chitarişti ai lumii, fiind inclus pe poziţia a şaptea în clasamentul realizat de Planet Rock, pe locul 26 în lista publicaţiei Rolling Stone şi pe locul al doilea, în urma voturilor acordate de cititorii Guitar World, în 2012.

De-a lungul carierei, începută în 1965, a colaborat cu artişti precum Black Sabbath, Genesis, Foo Fighters şi Lady Gaga. Colaborarea cu interpreta şi actriţa Kerry Ellis, una dintre senzaţiile de pe Broadway şi West End-ul londonez, a început în 2004.

Brian May a produs albumul de debut al artistei, intitulat ”Anthems”, care a fost promovat de un prim turneu susţinut împreună în 2011. Acesta a fost urmat de ”Born Free Tour” - o serie de show-uri acustice la finalul cărora, în 2013, cei doi muzicieni au lansat şi un album live, sub numele ”Acoustic by Candlelight”. Interpreta în vârstă de 36 de ani a lansat, în 2014, şi albumul solo omonim, care cuprinde piese de pe coloanele sonore ale mai multor musicaluri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.