De la replica rochiei de încoronare a reginei Elizabeth II până la scenarii cu autografe şi piese de decor, fanii serialului "The Crown", difuzat de Netflix, vor putea cumpăra costume, accesorii şi decoruri la licitaţiile organizate online şi la Londra în luna februarie de casa de licitaţii britanică Bonhams.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reproduceri ale măsuţei de toaletă a reginei, ale Jaguar-ului verde al prinţesei Diana, ale porţilor Palatului Buckingham, folosite în serialul al cărui ultim sezon este difuzat de la sfârşitul anului 2023, se numără printre cele 450 de loturi scoase la vânzare.

Acestea vor fi expuse gratuit publicului de Bonhams în saloanele sale din New York, Los Angeles, Paris şi Londra, înainte de a fi vândute la licitaţie în capitala britanică, în 7 februarie. De asemenea, unele piese vor fi oferite online între 30 ianuarie şi 8 februarie.

Vor fi puse în vânzare câteva piese excepţionale, cum ar fi o reproducere a legendarei rochii purtate de Diana, în iunie 1994, după despărţirea de Charles. Această rochie neagră mulată, prezentată în sezonul 5, este estimată în prezent între 9.000 şi 14.000 de euro, dar preţul ei ar putea creşte foarte mult.

Printre alte atracţii ale vânzării se numără faimosul tron de la Westminster, reprodus în cele mai mici detalii (estimat între 11 000 şi 22 000 de euro), şi o replică a faimoasei Gold State Coach, trăsura de aur folosită la încoronarea lui Charles al III-lea, estimată la peste 50 000 de euro.

Cu toate acestea, unele loturi vor fi oferite la preţuri de pornire mai accesibile, cum ar fi o pereche de corgi din porţelan, câinii iubiţi ai reginei Elizabeth II, la un preţ de aproximativ 200 de lire sterline (230 de euro).

Încasările obţinute în urma licitaţiei fizice vor fi direcţionate către studenţii de la Şcoala Naţională de Film şi Televiziune, în colaborare cu compania de producţie britanică Left Bank Pictures, care produce "The Crown".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.