Regulile de includere în topul muzical din Marea Britanie - Official Singles Chart, au fost schimbate de compania Official Charts, începând din luna iulie, după ce Ed Sheeran şi alţi artişti l-au monopolizat, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schimbarea include limitarea numărului de melodii ale unui singur artist incluse în top, adaptarea la creşterea streaming-ului şi prezentarea unor melodii noi. 

Official Charts Company a explicat că începând din luna iulie, artiştilor le va fi permis să figureze în top 100 cu cel mult trei dintre cele mai noi melodii ale lor.

Potrivit companiei, schimbarea a fost gândită pentru a asigura faptul că topul muzical va continua să prezinte noile hituri şi talente, care reprezintă ”seva muzicii din Marea Britanie”. Scopul este de a sprijini noile talente să ajungă în top, fără ca acestea să fie împiedicate de melodii mai vechi sau melodii din albume ale unor nume mari din industrie.

Prin această schimbare, este estimată o creştere de 10% a numărului noilor melodii care ajung în top.

Obişnuinţa fanilor de a asculta albume întregi prin streaming, în mod repetat, a făcut să fie mult mai dificil ca noile talente să se afirme. Ed Sheeran a figurat în top 20 de single-uri cu 16 melodii din albumul lansat anul acesta. Alţi artişti, precum Drake, Stormzy, the Weeknd, Little Mix şi Kendrick Lamar, au acaparat topurile în prima săptămână de la lansarea albumelor lor, cu mai multe melodii care au ajuns în top 40.

Va exista o schimbare şi în raportul de streaming pentru melodii mai vechi care au trecut de apogeul lor şi se află ”într-un declin abrupt, prelungit”, pentru a face loc unor melodii mai noi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.