Regizorul rus Kirill Serebrennikov, al cărui nou film "Petrov's Flu" va fi în competiţie la Cannes, a spus după anunţul selecţiei că este "fericit" că filmul său poate fi văzut în festival, potrivit unui comunicat publicat de distribuitorul său, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu prevăzusem să fac acest film. A venit el la mine, m-a capturat şi am devenit prizonierul său cu multă plăcere. A sosit într-un moment destul de dificil din viaţa mea, ca un executoriu, o bucurie esenţială, ca o salvare", a declarat el. 

Serebrennikov nu poate părăsi teritoriul rus şi nu va putea să participe la festival, a indicat luni pentru AFP avocatul său. 

"Kirill (Serebrennikov) nu poate părăsi teritoriul rus", a afirmat Dmitri Kharitonov, precizând că această interzicere va fi în vigoare până la sfârşitul suspendării pedepsei cu închisoarea a clientului său, adică iunie 2023. 

Artistul în vârstă de 51 de ani a fost condamnat la finalul lui iunie 2020 la trei ani de închisoare cu suspendare şi la o amendă într-un caz de deturnare de subvenţii publice pe care el le contestă.            

În august 2017, el a fost arestat apoi plasat în arest la domiciliu pentru mai mult de un an şi jumătate, acuzat cu asociaţi pentru deturnarea a aproximativ 130 de milioane de ruble (1,8 milioane de euro) între 2011 şi 2014.

Pentru susţinătorii săi, regizorul a fost pedepsit în realitate pentru operele sale adesea îndrăzneţe care îmbină sexualitatea - inclusiv homosexualitatea -, politica şi religia, pe când Kremlinul apără o reîntoarcere la "valori tradiţionale". 

Aceste condamnări au stârnit un val de susţinere internaţional în favoarea lui Kirill Serebrennikov.

Organizatorii celei de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes au anunţat joi că cel mai recent lungmetraj al său, "Petrov's Flu", va fi în competiţia pentru Palme d'or. Filmul este o adaptare a unui roman al scriitorului rus Alexei Salnikov, în care este descrisă viaţa tristă de zi cu zi a unei familii din Ekaterinburg, un oraş industrial din Ural, care ia o turnură suprarealistă când toţi cei trei membri ai acesteia contractează gripa. 

Lungmetrajul este programat să fie lansat în Rusia pe 9 septembrie, potrivit distribuitorului său, Sony Pictures.            

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.