Regizorul nominalizat la Oscar Morgan Spurlock, cunoscut mai ales pentru filmul său din 2004 despre fast-food, Super Size Me, a murit la vârsta de 53 de ani, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În documentarul Super Size Me, Spurlock a trăit o lună întreagă cu o dietă bazată pe mâncare de la McDonald's pentru a testa impactul asupra sănătăţii organismului său.

Filmul a stârnit o dezbatere uriaşă şi i-a adus o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun documentar.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

A regizat în total peste 20 de filme şi documentare, printre care Where in the World is Osama bin Laden, din 2008, şi filmul This Is Us, din 2013, despre turneul One Direction.

A murit din cauza unor complicaţii cauzate de cancer, a anunţat familia sa într-o declaraţie prin intermediul publicistului său.

Fratele şi colaboratorul lui Spurlock, Craig, a declarat: "A fost o zi tristă, în care ne-am luat rămas bun de la fratele meu Morgan. Morgan a dat atât de mult prin arta, ideile şi generozitatea sa. Lumea a pierdut un adevărat geniu creativ şi un om special".

Pe lângă faptul că a regizat Super Size Me, Spurlock a fost vedeta şi cobaiul filmului şi a mâncat zeci de Big Mac-uri şi Chicken McNuggets şi a băut litri de cola.

S-a îngrăşat 11 kg şi medicii i-au spus că sănătatea sa este în pericol dacă nu pune capăt experimentului său de 30 de zile.

Spurlock spunea că se simţea bolnav şi cu puţină energie, în timp ce medicii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la tensiunea arterială şi colesterolul său.

De asemenea, filmul a pus întrebări importante industriei alimentare americane şi a sugerat că o alternativă mai sănătoasă ar putea fi disponibilă cu voinţă politică.

Lansarea sa a determinat McDonald's să publice o declaraţie în care îşi apără meniurile şi denunţă filmul lui Spurlock ca fiind "nerealist".

Compania a publicat reclame în cinci ziare britanice în care se spune că alimentele sale ar trebui consumate ca "parte a unei diete echilibrate".

Dar McDonald's a renunţat la opţiunea Super Size în acel an.

După acest film, Spurlock a abordat subiecte precum războiul american din Afganistan cu Where in the World is Osama bin Laden; marketingul de consum în The Greatest Movie Ever Sold; şi îngrijirea bătrânilor şi jocurile de noroc în serialul CNN Morgan Spurlock's Inside Man.

A fost nominalizat la un premiu Emmy în 2010 pentru The Simpsons 20th Anniversary Special: In 3-D! Pe gheaţă!

În 2017, în timp ce acuzaţiile de comportament sexual nepotrivit au cuprins Hollywood-ul, a scris un eseu confesiv în care se referea la el însuşi ca fiind "parte a problemei". El a spus că a fost acuzat de viol şi că a plătit pentru a rezolva o plângere de hărţuire sexuală. De asemenea, a recunoscut că a înşelat "fiecare soţie şi iubită pe care am avut-o vreodată". Apoi a renunţat la compania de producţie pe care a co-fondat-o în 2004.

În 2019, a revenit pe ecrane cu o continuare a filmului Super Size Me, deschizându-şi propriul lanţ alimentar pentru a afla cum s-a schimbat industria fast-food.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.