Regizorul John Avildsen, câştigător al unui Oscar pentru filmul "Rocky" din 1976 cu Sylvester Stallone în rolul principal, a murit vineri la vârsta de 81 de ani, a anunţat familia sa, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

John Avildsen suferea de cancer pancreatic şi a murit la centrul medical Cedars-Sinai, a spus fiul său, Anthony, la telefon. 

Regizorul a câştigat premiul Academiei Americane de Film pentru cel mai bun regizor cu "Rocky", în timp ce pelicula a fost desemnată cel mai bun film la ediţia galei din 1976. Printre alte succese ale lui Avildsen se numără seria "The Karate Kid" din 1980. Sub bagheta sa au jucat şapte actori nominalizaţi la Oscar. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Stallone, care a scris scenariul filmului "Rocky", i-a adus un omagiu regizorului, publicând pe Instagram: "Odihneşte-te în pace! Sunt sigur că în curând vei regiza în Rai - Mulţumesc, Sly". 

Avildsen a regizat succesul de box-office "The Karate Kid", lansat în 1984, precum şi "The Karate Kid Part II" din 1986 şi "The Karate Kid Part III", în 1989.

Totodată l-a îndrumat pe platou pe Jack Lemmon în "Save the Tiger", cu care actorul a câştigat singurul Oscar din carieră. 

"De-a lungul decenilor, victoriile sale, curajul şi emoţia sa au captat inimile a generaţii de americani", a spus într-un comunicat Paris Barclay, preşedintele Directors Guild of America.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.