Regizorul francez Luc Besson, care este acuzat de viol de actriţa Sand Van Roy, cu care cineastul a avut o relaţie timp de doi ani, a fost audiat marţi de poliţişti, scrie Le Point.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii anchetează de trei luni aceste acuzaţii. Thierry Marembert, avocatul lui Luc Besson, a confirmat această audiere pentru Le Point: "Clientul meu fost audiat aşa cum a cerut. El a răspuns foarte precis la întrebările care i-au fost adresate. Aşteptăm acţiuni suplimentare din partea procurorului în acest caz. Suntem în anchetă preliminară". 

Luc Besson a răspuns timp de două ore la întrebările anchetatorilor. El a negat că a avut o relaţie sexuală costrânsă cu fosta sa iubită, subliniind că ea a plecat din camera lui de hotel din proprie voinţă. Pentru a-şi susţine afirmaţiile, el a evocat faptul că ea era la Cannes şi că a părăsit festivalul pentru a răspunde invitaţiei sale de a veni la Paris. 

Potrivit declaraţiilor lui Luc Besson, el a primit-o pe vizitatoarea sa cu o ceaşcă de ceai de muşeţel şi seara s-a petrecut fără niciun eveniment special. 

Luc Besson este cea mai importantă personalitate a cinematografiei europene care este acuzată de hărţuire şi agresiune sexuală de la începutul mişcării "#MeToo".

Regizorul francez Luc Besson, în vârstă de 59 de ani, recompensat cu premii César şi Lumière, este cunoscut pentru filme ca „Nikita” (1990), „Leon” (1994), „Al cincilea element/ Le cinquième élément” (1996), „The Lady” (2011) şi „Un monstre à Paris” (2011).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.