Regizorul francez Christophe Ruggia, care a fost acuzat în noiembrie 2019 de actriţa Adèle Haenel că a hărţuit-o sexual de la vârsta de 12 ani, a fost pus sub acuzare de autorităţile franceze după ce a fost reţinut pentru 48 de ore, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ruggia este acuzat de "agresiune sexuală asupra unui minor de către o persoană care are autoritate asupra victimei", a precizat Biroul procurorului din Paris pentru Variety. 

El a fost plasat sub control judiciar şi i s-a interzis să intre în legătură cu actriţa.

Ruggia a coordonat-o pe actriţă în primul ei film, drama "The Devils" din 2002. Haenel a declarat că regizorul i-a făcut avansuri sexuale în mod repetat pe când avea între 12 şi 15 ani. Înainte de a depune o plângere la Poliţie, Haenel a vorbit despre abuz pentru site-ul francez Mediapart care a publicat o anchetă în 4 noiembrie 2019. 

Ca urmare a articolului, procurorul din Paris a început o anchetă cu privire la Ruggia, care a fost reţinut în 14 ianuarie. El a fost interogat de autorităţi în timp ce apartamentul său era cercetat. Decizia de reţinere a lui Ruggia indică faptul că există destule motive că ar fi comis sau încercat o ofensă, potrivit legii franceze.  

Ruggia a negat acuzaţiile, numindu-le calomnioase. Într-o declaraţie pentru Mediapart, el a afirmat că au avut o relaţie "profesională şi afectuoasă". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.