Regizorul filmului "Parasite" Bong Joon-ho, căştigător a patru premii Oscar la ceremonia din acest an de la Los Angeles, a fost primit, duminică, cu urale şi aplauze la întoarcerea în Coreea de Sud, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 300 de reporteri şi admiratori au aşteptat să-l felicite pe Bong Joon-ho la sosirea pe Aeroportul Internaţional Incheon. 

"Vă mulţumesc pentru aplauze, aş vrea să vă aplaud în schimb pentru că aţi făcut faţă atât de bine coronavirusului", a spus Bong. 

"Mă voi alătura efortului de a depăşi această criză, spălându-mă pe mâini cu sârguinţă. Sunt fericit să fiu din nou acasă". 

"Parasite" a devenit primul lungmetraj în altă limbă decât engleza care a câştigat la categoria "cel mai bun film" în istoria de 92 de ediţii a galei Oscar. 

Producţia a fost recompensată în total cu patru premii Oscar, inclusiv pentru "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun scenariu original", acordate lui Bong Joon-ho, precum şi "cel mai bun film internaţional". 

Lungmetrajul vorbeşte despre inegalitatea socială. Are în centru o familie care face eforturi financiare şi aspiră la o viaţă mai bună. Este o comedie violentă despre conflictul dintre clase sociale şi despre lăcomie.

Coreenii au sărbătorit de săptămâna trecută. Cinematografele locale şi posturile de televiziune au reluat filmul, dar şi alte filme regizate de Bong Joon-ho: "Snowpiercer" şi "Memories of Murder". 

Bong şi distribuţia "Parasite" vor susţine o conferinţă de presă miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.