Regizorii "Batgirl" s-au declarat miercuri "şocaţi" de decizia studioului Warner Bros. de a nu lansa filmul cu supereroi, deşi era aproape finalizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Warner Bros Discovery a decis să oprească lungmetrajul, deja filmat, care nu va fi lansat nici în cinematografe, nici pe platforma de streaming HBO Max, scrie AFP.

Surse au declarat pentru Variety că decizia de a retrage "Batgirl" nu are legătură cu calitatea filmului. 

Adaptare a aventurilor personajului DC Comics, filmul o avea în prim-plan pe Leslie Grace, alături de Michael Keaton care îmbrăca din nou costumul lui Batman.

"Suntem trişti şi şocaţi de veste. Nu ne vine să credem", au declarat Adil El Arbi şi Bilall Fallah pe Instagram.

"În calitate de regizori, este esenţial ca munca noastră să fie arătată publicului şi, chiar dacă filmul nu era terminat, am fi vrut ca fanii din toată lumea să-l poată vedea şi înţelege", au adăugat cei doi belgieni.  

Mare parte din munca de post-producţie, etapă în care sunt adăugate efectele speciale, era deja încheiată. 

Într-o declaraţie pe contul de Instagram, miercuri, actriţa Leslie Grace s-a arătat "mândră de dragostea, munca şi determinarea pe care toţi actorii incredibili şi echipa neobosită le-au investit în acest film, timp de şapte luni în Scoţia". 

"Mă simt binecuvântată că am lucrat printre cei mari şi am avut timp să creez relaţii pentru întreaga viaţă", a adăugat actriţa. 

În mesajul lor, regizorii, care au semnat "Bad Boys for Life", au adus un omagiu "actorilor fantastici" de pe afişul filmului. "A fost un privilegiu şi o onoare să faci parte din (universul cinematografic DC), chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp. Batgirl pentru totdeauna", au conchis ei.

Decizia studioului a uimit Hollywood-ul, unde specialiştii din industrie au asigurat că o astfel de anulare este fără precedent pentru o lucrare aproape terminată - şi care a costat atât de mulţi bani, 90 de milioane de dolari.

"Batgirl" pare a fi o victimă colaterală a unei schimbări de strategie după fuziunea dintre Warner Bros. şi Discovery.

Warner Bros. plănuia să producă filme destinate a fi lansate direct pe platforma HBO Max. Dar, această alegere, justificată în parte de necesitatea de a ocoli cinematografele în plină pandemie de Covid-19, nu a fost unanimă şi studiourile par să fi dat înapoi după fuziunea cu Discovery. 

"Batgirl" ar fi fost considerat prea scump pentru o industrie de streaming care strânge cureaua, dar nu suficient de spectaculoasă pentru marele ecran, condamnându-l să fie retras, potrivit specialiştilor din sector citaţi de Variety. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.