Regizoarea şi actriţa japoneză Naomi Kawase este invitat special al Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc anul acesta între 23 octombrie şi 1 noiembrie. Ea va susţine în cadrul festivalului un masterclass transmis în direct via Zoom, pe marele ecran, în care va vorbi despre cum lucrează la filmele sale, dar şi despre felul în care vede această artă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Naomi Kawase s-a remarcat la Cannes în 1997, când a devenit cea mai tânără regizoare distinsă cu premiul Camera d’Or pentru filmul său „Suzaku”. A primit, în 2007, marele premiu pentru „The Mourning Forest” şi s-a întors în competiţia oficială a festivalului cu „Hanezu”, în 2011, şi cu „Still the Water”, în 2014. În 2015, a revenit la Cannes în secţiunea Un Certain Regard cu „Sweet Bean”, iar în 2016 a fost aleasă preşedinta juriului Cinéfondation, după ce făcuse deja parte din juriul competiţiei oficiale al festivalului în 2013.

„True Mothers”, cel mai nou film al regizoarei, adaptare a romanului din 2015 al lui Mizuki Tsujimura, va fi prezentat în premieră naţională la cea de-a 11-a ediţie Les Films de Cannes à Bucarest, după premiera mondială de la Toronto şi prezenţa în selecţia de la San Sebastian ca film ce poartă emblema Cannes 2020.

La Bucureşti vor rula şi „Sweet Bean” şi „Still the Water”. În completarea acestui triptic, regizoarea va discuta cu publicul festivalului într-o sesiune de Q&A după proiecţia „True Mothers” şi are, din partea festivalului, carte blanche în alegerea unui titlu din cinematografia japoneză care să fie inclus în secţiunea Focus Japonia din cadrul Les Films de Cannes à Bucarest şi pe care îl va prezenta.

Kawase, care este şi directorul executiv al Festivalului Internaţional de Film de la Nara (Japonia), va suţine şi un masterclass în care va vorbi publicului de la Bucureşti despre filmele sale şi despre modul în care alege să lucreze, o introducere în lumea sa dar şi al contextului socio-cultural în care creează.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe filmedefestival.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.