Regina Marii Britanii, Elizabeth a II-a, 95 de ani, a participat, duminică, la botezul celor doi strănepoţi, August Brooksbank şi Lucas Tindall, la o săptămână după ce şi-a anulat prezenţa la o ceremonie oficială, potrivit unei surse de la Palatul Buckingham.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a fost văzută cu pălărie şi jachetă verde pal, într-o maşină Range Rover, la finalul zilei, aşa cum apare în imaginile publicate de presa britanică. 

August Brooksbank şi Lucas Tindall au fost botezaţi în cadrul unei ceremonii private la Capela All Saints, pe domeniul regal de la Windsor, la circa 50 kilometri vest de Londra. 

Primul este fiul prinţesei Eugenie, fiica prinţului Andrew, al doilea fiu al reginei şi al prinţului Philip. Al doilea strănepot este fiul Zarei Tindall, fiica principesei Anne, fiica suveranei. 

Cei doi copii botezaţi, născuţi la începutul anului, reprezintă al 13, respectiv al 24-lea urmaş în ordinea succesiunii la tron. 

Starea de sănătate a suveranei, care domneşte de aproape 70 de ani, a stârnit îngrijorări de când i-a fost recomandată odihna de către medici la 20 octombrie şi a petrecut o noapte la spital pentru investigaţii „preliminare” a căror natură nu a fost precizată. 

Săptămâna trecută, regina a acordat primul ei interviu faţă în faţă făcut după o lună, primindu-l miercuri pe şeful de Stat major britanic Nick Carter la Castelul Windsor. 

Regina a fost nevoită să-şi anuleze mai multe apariţii publice, dar a ţinut audienţe prin videoconferinţă.  

Suverana trebuia să apară în public duminica trecută, la o ceremonie în onoarea victimelor din războaie, dar participarea sa a fost anulată în ultimul moment, Palatul explicând că a acuzat dureri de spate. 

Elizabeth a II-a a anulat şi la finalul lui octombrie deplasarea la Glasgow (Scoţia) pentru conferinţa ONU despre climat (COP26) unde prinţul Charles, moştenitorul tronului, şi William, fiul său cel mare, au reprezentat familia regală. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.