Regina Elizabeth II a anulat titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic acordat lui Harvey Weinstein, fost producător de film, închis pentru viol şi agresiune sexuală, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un anunţ oficial publicat în The London Gazette confirmă că regina a anulat titlul lui de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic.

Decizia a fost luată la o întâlnire recentă a Honours Forfeiture Committee, care este independent de Guvern. Acesta se întruneşte când trebuie să analizeze dacă cei recompensaţi cu distincţiile sunt vinovaţi de comportament „considerat că discreditează sistemul de distincţii”.

Harvey Weinstein, care a produs între altele filme ca „Shakespeare in Love” şi „Pulp Fiction”, a primit distincţia în 2004.

În luna martie a acestui an, el a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol şi agresiune sexuală. Primele dezvăluiri au fost făcute în New York Times, în octombrie 2017, când mai multe femei l-au acuzat de abuz şi hărţuire. Ulterior, zeci de acuzaţii au fost formulate pe numele lui.

Între cei cărora le-a fost retrasă în trecut distincţia se numără vedeta de televiziune Rolf Harris - în 2015, după ce a fost închis în urma mai multor atacuri indecente, şi Fred Goodwin, fost director executiv al Royal Bank of Scotland - în 2012, fiind considerat responsabil pentru colapsul băncii.

Harvey Weinstein urmează să fie judecat în Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.