Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi-a făcut apariţia, vineri, la un prestigios concurs ecvestru la Windsor, suficient pentru a atenua unele îngrijorări legate de starea sa de sănătate, la câteva zile după ce a lipsit de la deschiderea noii sesiuni parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pasionată de cai, suverana în vârstă de 96 de ani a fost fotografiată zâmbitoare şi relaxată la sosirea pentru "Royal Windsor Horse Show", în apropiere de Castelul Windsor unde locuieşte acum.

Purtând ochelari şi un cardigan albastru închis, ea a stat pe scaunul pasagerului din faţă într-o maşină Range Rover, potrivit agenţiei Press Association. Regina a schimbat câteva cuvinte şi a glumit cu un mic grup de persoane din maşină. Mai mulţi dintre caii ei au participat la eveniment. 

Din cauza problemelor de mobilitate şi la sfarul medicilor, Elizabeth a II-a a renunţat marţi să rostească discursul tronului care marchează noua sesiune parlamentară, pentru a treia oară în 70 de ani de domnie. Ea a fost înlocuită pentru prima dată de prinţul moştenitor Charles, în vârstă de 73 de ani, aducând un nou semn al tranziţiei în curs pentru monarhia britanică sub efectul problemelor sale de sănătate.

Apariţiile reginei au devenit rare. Văzută cu un baston în ultimele luni, Elizabeth a II-a a petrecut o noapte la spital, în octombrie anul trecut, din motive care nu au fost niciodată dezvăluite. De asemenea, ea a fost infectată cu coronavirus în februarie. Ultima ei apariţie publică a fost la slujba de comemorare din 29 martie pentru regretatul ei soţ, Prinţul Philip, care a murit la 99 de ani în 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.