Elton John, Rupert Murdoch şi Regele Charles al III-lea i-au adus un omagiu comediantului australian Barry Humphries, al cărui personaj Dame Edna Everage l-a făcut cunoscut ca fiind una dintre cele mai amuzante persoane din lume, în cadrul unei ceremonii de comemorare care a avut loc vineri la Sydney, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mii de oameni s-au adunat, vineri, la Opera din Sydney pentru a asculta omagiile aduse celebrului comediant, care a murit la vârsta de 89 de ani, în aprilie.

Humphries a fost "una dintre cele mai amuzante persoane din lume", a spus Elton John într-un mesaj video care a lăudat, de asemenea, generozitatea şi bunătatea sa.

"Este trist că nu îl vom mai vedea, dar avem atât de multe amintiri cu el", a spus el. "Cărţile sale, apariţiile sale la televizor, precum şi glumele minunate şi minunata bunătate pe care mi-a arătat-o mie şi tuturor", a adăugat Elton John.

Humphries, născut şi crescut în Melbourne, a devenit celebru în Marea Britanie în anii 1970, interpretând o serie de caricaturi australiene, printre care Dame Edna, diplomatul beţiv şi respingător Les Patterson şi Sandy Stone, un bătrân decrepit şi divagant.

În personajul snobului Dame Edna, Humphries i-a surprins pe prinţul Charles la acea vreme şi soţia sa Camilla, ducesă de Cornwall, în loja lor privată la spectacolul Royal Variety Performance din 2013, pentru ca apoi să plece câteva momente mai târziu, spunând că i s-a oferit un loc mai bun.

"Bănuiesc că toţi cei care au apărut pe scenă sau la televizor cu Dame Edna din Barry, sau care au găsit-o apărând în spatele lojei regale, vor fi împărtăşit acea senzaţie unică în care frica şi distracţia se îmbinau", a spus Charles într-un mesaj citit de ministrul Muncii, Tony Burke, în hohotele de râs ale publicului.

Pentru mogulul media Rupert Murdoch, un alt australian care şi-a făcut numele şi averea în străinătate, personajul lui Humphries, Les Patterson, a fost o "lecţie vie" despre cum să nu te comporţi, deşi unii au sfârşit prin a o imita.

"Curajul tău personal încă rezonează, creativitatea ta încă ne stârneşte pe ale noastre, intelectul tău este încă un far, eşti un om din mai multe părţi şi o parte din multe vieţi", a spus el într-un mesaj video.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.