O pereche de pantofi sport concepută şi purtată de rapperul Kanye West va fi scoasă la licitaţie şi este cea mai valoroasă dintre cele de pe piaţă, susţine casa de licitaţie prin care va fi vândută, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Perechea Nike Air Yeezy 1 Prototypes este estimată la 1 milion de dolari.

West a purtat prima dată aceşti pantofi la gala Grammy din 2008. Acum, ei sunt vânduţi de colecţionarul Ryan Chang, prin Sotheby's, şi vor fi expuşi în Hong Kong începând de vineri.

Brahm Wachter de la Sotheby's a spus că aceşti pantofi au fost „esenţiali în dezvoltarea francizei Yeezy, care a devenit unul dintre cele mai importante branduri de lyfestyle şi pantofi sport din istorie”.

Estimarea depăşeşte recordul din prezent - o pereche de Nike Air Jordan 1 din 1985, vândută prin Christie's anul trecut, a fost adjudecată contra sumei de 615.000 de dolari.

Este considerat că cei mai scumpi pantofi sport din toate timpurile au fost creaţi de Bicion and Mache Custom Kicks în 2016. Pantofii, decoraţi cu diamante şi safire, au o valoare estimată la 4 milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.