O gală de rock alternativ la Arenele Romane, nocturna muzeală la MNAR şi lansarea filmului ”Fixeur”, al cincilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, în cinematografe, sunt câteva dintre evenimentele acestui weekend, în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, la Arenele Romane, are loc a zecea gală Metalhead Alternative Rock Awards, la care vor concerta trupele Alternosfera, Coma şi Am Fost La Munte Şi Mi-a Plăcut. Concertele vor începe la ora 20.00, iar biletele costă 50 de lei şi 80 de lei şi pot fi cumpărate din reţeaua iabilet.ro sau de la Arenele Romane.

Pentru cei care vor să facă un tur al muzeelor în acest weekend, Galeria Naţională de la MNAR şi muzeele-satelit sunt deschise până la ora 22.00. Intrarea se face pe bază de bilet.

Sunt deschise publicului Galeria Naţională, Muzeul Zambaccian, Muzeul Colecţiilor de Artă şi Muzeul Pallady, în cadrul evenimentului ”Nocturna muzeală”.

La Palatul Naţional al copiilor, în acest weekend, va avea  loc cea de-a XIV-a ediţie CONIL Fest - Festivalul Integrării. Pe parcursul celor două zile, peste 1.500 de copii tipici şi copii cu nevoi speciale vor recita, dansa şi cânta şi se vor întrece într-un maraton artistic. Accesul este liber.

Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” Bucureşti prezintă vineri, de la ora 20.00, la Sala Pictură, spectacolul ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, în regia lui Bobi Pricop. Spectacolul are la bază adaptarea semnată de dramaturgul britanic Simon Stephens, după best-sellerul lui Mark Haddon, roman vândut în peste 6 milioane de exemplare în întreaga lume şi distins cu 17 premii literare prestigioase.

”Angajare de clovn”, în regia lui Ion Caramitru, se joacă sâmbătă, la Sala Studio a TNB, de la ora 19.30.

Spectacolul ”With a little help from my friends” - despre strigătul de furie al unei generaţii care are nevoie să fie ascultată şi înţeleasă - poate fi urmărit la Teatrul Excelsior sâmbătă, de la ora 19.00. Regia este semnată de Alexandru Mâzgăreanu, iar din distribuţie fac parte Vlad Bălan, Andrei Călin şi Irina Antonie.

Vineri seară, odată cu premiera filmului ”Câinele, adevăratul meu prieten/ A dog’s purpose”, la Grand Cinema & More iubitorii de animale vor putea adopta 24 de câini, adăpostiţi de Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor Robi.

Tot de vineri, în cinematografe vor intra şi filmele ”Split”, în regia lui M. Night Shyamalan, un thriller din aceeaşi categorie cu ”Al şaselea simţ”, ”Indestructibilul” şi ”Semne”, semnate de acelaşi regizor. În rolurile principale sunt Kim Director, James McAvoy, Anya Taylor-Joy.

Şi ”Fondatorul/ The Founder”, povestea agentului de vânzări alcoolic care a făcut din McDonald’s un brand internaţional, cu Michael Keaton în rol principal, va fi lansat vineri în cinematografele româneşti. În film mai apar Laura Dern în rolul lui Ethel, prima soţie lui Ray Kroc, şi Linda Cardellini, în rolul lui Joan Smith, soţia unuia dintre francizorii lui Ray, care mai târziu se căsătoreşte cu antreprenorul.

“Fixeur”, cel de-al cincilea lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, va rula în cinematografele din Bucureşti şi în alte 25 de oraşe, de vineri. Din distribuţie fac parte actorii Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni şi Cristian Ilinca. 

Filmul, care a avut premiera mondială, în toamna anului trecut, la Toronto International Film Festival, cu un scenariu semnat de Claudia şi Adrian Silişteanu, spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din Bucureşti al Agenţiei France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franţa îi dă acestuia ocazia să îşi dovedească competenţele. Totuşi, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverşunarea cu care înţelege să facă această meserie este îndoielnică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.