Oferta culturală şi de divertisment a acestui weekend în Bucureşti cuprinde evenimente în cadrul Festivalului Ambasadelor, concerte din Concursul ”George Enescu” şi Bucharest Craft Beer Festival, precum şi premiere cinematografice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De vineri până duminică, pe scena primei ediţii a Bucharest Craft Beer Festival vor urca formaţiile Les Elephants Bizarres, Grimus, Nişte Băieţi, Pinholes şi Jurjak, la Verde Stop din Bucureşti. Biletele au fost puse în vânzare în reţeaua IaBilet şi online, pe IaBilet.ro, la preţul de 15 lei, pentru o zi, şi 39 de lei, abonamentul.

Concursul ”George Enescu” debutează sâmbătă şi, până pe 25 ale lunii, la Ateneul Român, vor avea loc recitaluri ale membrilor juriului, ale laureaţilor ediţiei din 2014 şi ale concurenţilor la cele patru secţiuni - vioară, violoncel, pian, compoziţie. Biletele au fost puse în vânzare prin reţeaua Eventim, precum şi la Librăria Humanitas Cişmigiu şi la Librăriei Humanitas din Sibiu. Preţurile biletelor şi abonamentelor variază de la 20 de lei la 400 de lei. Gala de deschidere este sold-out.

În cadrul Festivalului Ambasadelor, la complexul Romexpo, de vineri până duminică, între orele 15.00 şi 22.00, se desfăşoară World Bazaar, unde accesul este gratuit. Aici, 35 de ţări şi misiuni diplomatice vor amenaja standuri şi vor organiza momente artistice. Ambasadele propun un periplu prin culturile ţărilor reprezentate, degustări culinare, ateliere interactive, în timp ce peste 50 de artişti vor dansa şi interpreta cântece tradiţionale din diverse regiuni ale lumii.

În plus, o zonă din cadrul Romexpo va fi dedicată copiilor. Aici vor avea loc spectacole de teatru, vor fi organizate jocuri interactive şi workshop-uri de limbi străine, dar şi ateliere de cunoaştere a tradiţiilor ţărilor participante.

Între ţările care vor fi prezente cu standuri la Romexpo se numără Emiratele Arabe Unite, Cipru, Cuba, Lituania, Maroc, Peru, Spania, Ungaria şi Turkmenistan.
Tot în cadrul Festivalului Ambasadelor, vineri şi sâmbătă, între orele 12.30 şi 22.00, vor fi proiectate filme cu subtitrare în limba română sau engleză precum: ”Lăutarii”, regizat de Emil Loteanu, ”Double Juego”, regizat de Alberto Durant, ”Războiul Regelui”, regizat de Trevor Poots, filmul indian ”Capcana/ Ottaal” şi ”Tanta agua”, din Uruguay, regizat de Ana Guevara şi Leticia Jorge.

În acest weekend, în cinematografele româneşti vor rula în premieră filmul de acţiune ”Coliziunea/ Collide”, regizat de Eran Creevy, cu Anthony Hopkins, Nicholas Hoult, Felicity Jones şi Ben Kingsley în distribuţie, filmul de aventură fantastic ”Marele Uriaş Prietenos/ The BFG”, regizat de Steven Spielberg, şi thrillerul ”I.T.”, regizat de John Moore.

În filmul ”Coliziunea/ Collide”, un tânăr excursionist american, Casey, aflat în Germania se îndrăgosteşte de Juliette, o colegă alături de care călătoreşte prin Europa. Când ea este diagnosticată cu o boală incurabilă, Casey se hotărăşte să îl jefuiască pe un gangster german, Hagen, pentru a face rost de banii pentru tratamentul care i-ar putea salva viaţa lui Juliette, potrivit cinemagia.ro.

Producţia ”Marele Uriaş Prietenos/ The BFG”, o adaptare după volumul semnat de Roald Dahl, relatează povestea unei orfane şi a uriaşului care îi face cunoştinţă cu fascinanta, dar periculoasa lui lume. Spre deosebire de toţi ceilalţi asemenea lui, Marele Uriaş Prietenos, interpretat de Mark Rylance, este extrem de amabil şi de gentil. Din distribuţie mai fac parte Ruby Barnhill, Rebecca Hall, Penelope Wilton şi Jemaine Clement.

Filmul ”I.T.” îl prezintă pe Mike Regan, care are tot ce şi-ar putea dori: o familie fericită şi o locuinţă inteligentă, ultramodernă. Mai mult, compania pe care o conduce e pe cale să dea lovitura. Totul merge bine până când relaţia lui Mike cu cel mai apropiat consultant al său se strică. Fiica sa adolescentă începe să fie urmărită, iar întreaga familie este asaltată şi hărţuită prin toate mijloacele tehnologice posibile. Distribuţia este alcătuită din Stefanie Scott, Pierce Brosnan, Michael Nyqvist şi Anna Friel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.