Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, Noaptea Albă a Teatrului Independent, un concert susţinut de Corul Armatei Roşii la Sala Palatului şi câteva premiere cinematografice se numără printre evenimentele care au loc în sfârşit de săptămână, în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iubitorii de filme de animaţie pot participa, vineri, la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, ce va avea loc până pe 16 octombrie, în opt spaţii bucureştene. Evenimentul începe cu animaţii precum ”Ţestoasa roşie/ La Tortue Rouge”, de Michael Dudok de Wit, scurtmetraj premiat la Cannes 2016, a cărui proiecţie este programată la Cinema Pro, la ora 20.00. Festivalul aduce cele mai bune filme de animaţie ale anului, în premieră în România. Belgia este ţara invitată a ediţiei de anul acesta, la care pisicile vor fi în centrul atenţiei.

”Ţestoasa roşie”
”Ţestoasa roşie”

Tot vineri, în cinematografele româneşti rulează în premieră comedia ”Două lozuri”, de Paul Negoescu, premiată cu o menţiune specială la Festivalul de Film de la Zürich, dar şi thrillerul ”Fata din tren/ The Girl on the Train”, regizat de Tate Taylor.

Inspirat de nuvela lui Ion Luca Caragiale, ”Două loturi“, filmul ”Două Lozuri”, în regia lui Paul Negoescu, cu Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol în rolurile principale, spune povestea comică a trei bărbaţi dintr-un mic orăşel de provincie care câştigă marele premiu la loto. Nu după mult timp, biletul câştigător nu mai e de găsit, aşa că cei trei sunt nevoiţi să pornească într-o călătorie ca să-l recupereze.

Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, în ”Două lozuri”
Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, în ”Două lozuri”

Filmul ”Fata din tren/ The Girl on the Train”, cu Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Luke Evans, Justin Theroux, Haley Bennett şi Chris Evans în distribuţie, prezintă povestea unei tinere care urmăreşte în fiecare dimineaţă, luând acelaşi tren, un cuplu tânăr şi aparent perfect, ce locuieşte într-o casă de lângă calea ferată. Într-o zi vede ceva care o şochează şi ajunge să ia parte la vieţile pe care le-a observat de la distanţă până atunci.

Emily Blunt, în ”fata din tren”
Emily Blunt, în ”fata din tren”

Începând de sâmbătă, de la ora 18.00, până duminică, la ora 06.00, are loc Noaptea Albă a Teatrului Independent, care propune spectacole, expoziţii de fotografie, ateliere de mişcare şi dialoguri cu artişti în şapte spaţii bucureştene. La Godot Cafe Teatru, seara începe la ora 18.00 cu spectacolul ”Şi veni bărbatul la femeie”, produs de Teatrul de Artă şi Teatrul Fără Frontiere, cu Mihaela Sîrbu şi Lucian Pavel, în regia lui Bogdan Budeş. La Teatrul de Artă pot fi văzute spectacolele ”Omul care mânca lumea”, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, de la ora 20.00, şi ”Fata din curcubeu”, de Lia Bugnar, de la ora 22.30, în timp ce la Unteatru este programat spectacolul ”Ce zile frumoase”, de la ora 23.00.

”Fata din curcubeu”
”Fata din curcubeu”

Duminică, de la ora 18.30, se va juca în premieră spectacolul ”Rossini şi povestea lui Wilhelm Tell”, regizat de Monica Ciută, în ciclul ”Clasic e fantastic. Copilăria marilor muzicieni”, la Teatrul Odeon, la Sala Majestic. Spectacolul va crea iluzia unei Italii de la începutul secolului XIX, în care negustori, nobili, ofiţeri, ţărani, precupeţe şi domnişoare de pension fredonau, la unison, muzica compozitorului Gioachino Rossini. Biletele costă 21,2 lei pentru adulţi şi 12,72 lei pentru copii.

Corul Armatei Roşii, format din 60 de muzicieni, urcă pe scena Sălii Palatului, duminică, de la ora 20.00, în repertoriu fiind alese piese ruseşti celebre ”Kalinka” şi ”Katiusha”, dar şi prelucrări ale unor piese celebre lansate de trupele The Beatles şi Queen. Biletele sunt disponibile la Sala Palatului şi online, pe mystage.ro, startickets,ro, bilete.ro, blt.ro, iabilet.ro şi eventim.ro, şi costă 250, 200, 150 şi 100 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.