Festivalul de muzică elecronică Untold, Muscel cLoverFest, premiera cinematografică a filmului de Oscar ”The Salesman”, regizat de iranianul Asghar Farhadi, dar şi microexpoziţia ”Exponatul lunii august” la Muzeul Naţional de Istorie a României - pictura ”Transport de provizii pe front”, de Sava Henţia, se numără printre opţiunile de petrecere a timpului liber în acest weekend.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a treia ediţie a festivalului de muzică electronică Untold, început joi, are loc până duminică, la Cluj-Napoca.

Dj-ul Armin van Buuren este cap de afiş, iar printre numele confirmate se numără Afrojack, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Ellie Goulding, Steve Aoki şi Hurst. Evenimentele din cadrul festivalului vor avea loc pe nouă scene şi încep, în fiecare zi, de la ora 12.00. Petrecerile se vor încheia târziu după miezul nopţii. Preţul unui bilet pentru o zi de festival costă 250 de lei, iar abonamentul pentru patru zile, 550 de lei, la care se adaugă taxe.

Sâmbătă, de la ora 18.00, bucureştenii şi turiştii aflaţi în Capitală pot face un tur ghidat prin zona Grădinii Icoanei, cu durata de o oră. Intrarea este gratuită pentru copiii cu vârste de până la 14 ani, iar preţul unui bilet pentru adulţi este de 10 lei.

Formaţia timişoreană Survolaj se reuneşte şi va susţine un prim concert dedicat celei de-a 30-a aniversări pe scena Muscel cLoverFest, care va avea loc de vineri până duminică, în Muscel (Dâmboviţa). Trupa va concerta în a doua seară de festival, după ce, în prima, vor cânta, între alţii, Luna Amară şi Gray Matters. Donaţia minimă recomandată pentru susţinerea artiştilor este de 80 de lei.

La Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) poate fi văzută microexpoziţia Exponatul lunii august” - pictura restaurată ”Transport de provizii pe front”, de Sava Henţia, o mărturie referitoare la Războiul de Independenţă. Microexpoziţia poate fi vizitată de miercuri până duminică între orele 10.00 – 18.00.

O premieră a acestui weekend în cinematografele româneşti este thrillerul ”Atomic Blonde: Agenta sub acoperire/ Atomic Blonde”, regizat de David Leitch, cu Charlize Theron, James McAvoy, Eddie Marsan şi John Goodman în distribuţie. Cel mai de preţ agent al serviciilor secrete britanice, Lorraine Broughton îşi etalează toate atuurile de spion şi apelează la senzualitate şi brutalitate ori de câte ori e nevoie pentru a rămâne în viaţă şi a-şi duce misiunea la bun sfârşit, potrivit cinemagia.ro.

Drama ”Clientul/ The Salesman”, regizată de Asghar Farhadi, cu Shahab Hosseini şi Taraneh Alidoosti în distribuţie, premiată cu Oscar la categoria ”cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza”, este o altă premieră cinematografică a acestui weekend. Forţaţi să îşi schimbe locuinţa din cauza construcţiilor care au loc în clădirea învecinată, Emad şi Rana se mută într-un apartament în centrul Teheranului. Un incident care are legătură cu fostul chiriaş va schimba dramatic viaţa tânărului cuplu.

În cinematografele din ţară va rula în premieră şi filmul de acţiune ”Turnul Întunecat/ The Dark Tower”, regizat de Nikolaj Arcel, cu  Matthew McConaughey, Katheryn Winnick,  Idris Elba, Jackie Earle Haley şi Abbey Lee în distribuţie. Filmul îl prezintă pe pistolarul Roland Deschain, care străbate un peisaj deşertic dintr-un univers paralel sumbru, obsedat să îl găsească pe "omul în negru" şi să ajungă la Turnul întunecat. De găsirea acestuia depinde viitorul a tot ceea ce îl înconjoară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.