Zilele Filmului German, un concert al duoului german avangardist Deine Lakaien, Bucharest Art Week, Festivalul Naţional de Teatru Independent şi premiere cinematografice au loc weekendul acesta în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinefilii au ocazia de a participa la cea de-a 11-a ediţie a Zilelor Filmului German, care începe vineri şi se încheie pe 10 noiembrie. Festivalul va fi deschis de proiecţia peliculei ”Colonia”, de Florian Gallenberger, cu Emma Watson în rol principal, de la ora 19.00, la Cinemateca Eforie. Sâmbătă, vor fi proiectate filmele ”Wir Monster”, de Sebastian Ko (2015), de la 18.00, şi ”Sibylle”, de Michael Krummenacher (2015), de la 20.00. Duminică, va fi proiectat un program de scurt‐metraje, ”Short Export 2016”, de la 16.00, dar şi ”Deadweight”, de Axel Koenzen, de la 19.00.

În cinematografele din ţară vor rula în premieră filmul de acţiune ”Doctor Strange”, regizat de Scott Derrickson, cu Rachel McAdams, Benedict Cumberbatch, Mads Mikkelsen şi Chiwetel Ejiofor în distribuţie, ”Fără armă în linia întâi/ Hacksaw Ridge”, în regia lui Mel Gibson, un film biografic dedicat medicului militar din cel de-Al Doilea Război Mondial Desmond Doss, şi animaţia ”Trolii/ Trolls”, regizată de Walt Dohrn, Mike Mitchell, cu Justin Timberlake, Gwen Stefani, Anna Kendrick, Zooey Deschanel,  John Cleese şi Jeffrey Tambor în distribuţie.

Pasionaţii de artă vor putea vizita expoziţii de autor şi colective şi vor putea participa la discuţii şi prelegeri şi ateliere în festivalul internaţional Bucharest Art Week, care începe vineri şi are loc până pe 12 noiembrie, în mai multe spaţii din Capitală (Galeria Posibilă, Oranjeria Tranzit, Cerefrea şi Universitatea Naţională de Artă), cu tema ”Lecţia naturii”.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Independent (FNTi) are loc până duminică, în mai multe spaţii din Bucureşti. Selecţia din acest an include 37 de producţii ale unor teatre independente din Bucureşti, Sibiu, Cluj, Oradea şi Timişoara, precum şi spectacole de debut semnate de absolvenţi ai UNATC. De asemenea, ediţia a patra are şi o secţiune de ”one man/woman show”.

Spectacolele de teatru vor putea fi urmărite la Godot Cafe - Teatru, Point, Teatrul Luni de la Green Hours, Unteatru, Teatrul de Artă Bucureşti, În Culise (Club La Scena), Teatrul Arte dell’ Anima, Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O ”Nicolae Bălcescu”, Teatrul de pe Lipscani, Teatrul Coquette şi Librăria Cărtureşti Carusel.

La Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB), în Sala Mică, se va juca, în premieră, sâmbătă şi duminică, de la ora 20.00, spectacolul ”Fetiţa soldat”, de Mihaela Michailov, regizat de Silvia Roman.

“«Fetiţa soldat» este o piesă despre politica afectelor. O piesă despre o fetiţă care-şi imaginează o întreagă lume, un complex de acţiuni de apărare pentru a-şi salva bunica. O piesă despre o materie care nu se învaţă la şcoală: empatia”, a spus Mihaela Michailov.

Duoul german avangardist Deine Lakaien va susţine, duminică, de la ora 19.00, un concert la Sala Radio din Bucureşti, parte a turneului "XXX - The 30 Years Retrospective". Proiectul a fost fondat în 1985 de vocalistul Alexander Veljanov şi de compozitorul şi multi-instrumentistul Ernst Horn, iar muzica interpretată de cei doi reuneşte influenţe dark wave, pop şi elemente de avantgardă. Biletele costă 90, 120 şi 150 de lei şi sunt distribuite în reţelele Eventim, Myticket şi Kompostor şi pe artmania.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.