Street Delivery, HeyDay Music Festival, Pavilionului de artă Bucureşti - Art Safari 2017 şi premierele cinematografice ale filmelor ”Povestea iubirii” şi ”Mumia” alcătuiesc oferta culturală şi de divertisment a acestui weekend în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre principalele opţiuni de petrecere a timpului liber în acest weekend în Bucureşti este Street Delivery 2017, care are loc de vineri până duminică, pe strada Pictor Arthur Verona din Bucureşti, care s-a închis pentru maşini şi s-a transformat într-un spaţiu destinat exclusiv pietonilor. Tema ediţiei a XII-a a evenimentului este ”Grădini Posibile” şi cuprinde instalaţii urbane, workshopuri, dezbateri, concerte, artă stradală şi performance. În cadrul evenimentului este reactivată în centrul oraşului Grădina Universitarilor, un spaţiu verde care a fost inaccesibil publicului larg decenii la rând.

Grădina Universitarilor - amenajată după un proiect Calup - va găzdui o zonă umbrită de lounge, precum şi ateliere de grădinărit, un brunch party şi dezbaterile Street Talks despre spaţiile verzi ale Bucureştiului.

Pe strada Arthur Verona şi în parcul Grădina Icoanei vizitatorii au la dispoziţie tururi ghidate, workshopuri creative pentru copii şi adulţi, ateliere de sticlărie, de croitorie, linogravură sau serigrafie, două scene de muzică, proiecţii de film susţinute de Anim’est, Cinepub şi NexT Film Festival, sesiuni live de graffiti, instalaţii urbane şi idei pentru grădini neconvenţionale.

O altă opţiune de petrecere a timpului liber în acest weekend în Capitală este HeyDay Music Festival, festival internaţional de trupe tribute, care va avea loc de sâmbătă până duminică, în Parcul Izvor. Bob Marley, Rolling Stones, Pink Floyd, Bon Jovi, Green Day, Beatles, Red Hot Chili Peppers, Pink, Bruce Springsteen, Nirvana, Madonna, AC/DC, Metallica, ABBA, Iron Maiden sunt numele tributate la cea de-a doua ediţie a festivalului. La eveniment vor participa 17 trupe din Marea Britanie, Italia şi România. În cadrul evenimentului va exista şi o scenă dedicată tinerelor talente.

Biletele se găsesc în reţeaua eventim.ro, la preţul de 15 lei, precum şi la casa de bilete creart şi la cele două case special amenajate, în zonele Metrou Izvor şi Splaiul Independenţei. Intrarea se face începând cu ora 16.00, vineri, iar sâmbătă şi duminică, începând cu ora 12.00. Copiii în vârsta de până la 14 ani, însoţiţi de părinţi, au accest gratuit.  Concertele pe cele două scene mari sunt programate în fiecare zi începând cu ora 17.00.

Baletul “Şeherezada”, adaptat după Mihail Fokin, în regia şi coregrafia lui Ştefan Soare, narat de actriţa Stela Popescu, va avea premiera pe scena Sălii Mari a Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti, sâmbătă şi duminică, de la ora 17.00, respectiv de la ora 11.00.

Cinefilii se vor putea bucura în acest weekend de premiera ”Povestea iubirii/ The History of Love”, primul lungmetraj în limba engleză al regizorului Radu Mihăileanu, parţial filmat în România. Bazat pe bestseller-ul cu omonim scris de Nicole Krauss şi tradus în peste 35 de limbi, filmul urmăreşte povestea de dragoste dintre Léo (Derek Jacobi) şi Alma (Gemma Arterton), doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-Al Doilea Război Mondial par să-i despartă pentru totdeauna. Pelicula a fost prezentată în avanpremieră la TIFF şi în premieră, joi seară, la Bucureşti.

Alte premiere cinematografice ale acestui weekend sunt ”Dalida”, film biografic regizat de Lisa Azuelos, bazat pe viaţa cântăreţe Dalida, şi ”Mumia/ The Mummy”, film regizat de Alex Kurtzman, cu Tom Cruise, Sofia Boutella, Russell Crowe, Javier Botet şi Annabelle Wallis în distribuţie.

Pavilionului de artă Bucureşti - Art Safari 2017 este deschis şi în acest weekend, evenimentul continuând până pe 18 iunie la Galeriile Kretzulescu. Preţul întreg al unui bilet este de 50 de lei, iar cel al unui abonament pentru toată durata evenimentului este de 90 de lei. Programul zilnic este între 12.00 - 21.00, cu excepţia sâmbetelor, când programul este 12.00 - 00.00.

Pavilionul de artă este dedicat expoziţiei ”Luchian şi independenţii”, prilejuită de Centenarul Luchian (1916 - 2016) şi cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituţii muzeale, dar şi din cele mai importante colecţii private. Cea mai mare expoziţie Luchian din ultimii 50 de ani oferă o privire de ansamblu asupra creaţiei “înnoitorului picturii româneşti”, făcând referire şi la gruparea de secesiune artistică ce s-a conturat în jurul personalităţii sale, la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Expoziţia Centrală a Pavilionului de Artă Contemporană este intitulată ”Notes on a Landscape” şi este curatoriată de belgianul Wim Waelput, directorul şi fondatorul platformei pentru artă contemporană din Ghent. Expoziţia propune o explorare a tipurilor de preocupare artistică reprezentative pentru istoria locală a artei româneşti, punând accent pe factorii identitari şi geopolitici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.