Restrospectiva TIFF la Bucureşti, concerte susţinute de grupul electro swing austriac Parov Stelar şi de formaţia americană rock Kings of Leon pe Arena Naţională se numără printre recomandările de weekend.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri începe evenimentul ”O noapte printre giganţi”, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa”, în cadrul căruia copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani pot dormi printre cele mai mari mamifere care au existat vreodată pe Pământ. În prima parte a serii, cei mici vor face un tur al muzeului, apoi vor viziona filme documentare despre viaţa animalelor, oferite de DaVinci Learning. Copiii vor avea parte şi de surprise care le vor fi dezvăluite la momentul oportun.

Tot vineri, grupul electro swing austriac Parov Stelar va concerta la Arenele Romane din Bucureşti, de la ora 20.00. Concertul pe care grupul producătorului şi DJ-ului Marcus Füreder îl va susţine în Capitală face parte din turneul ”Burning Spider”. În deschiderea show-ului, vor urca pe scena bucureşteană grupurile Wax Tailor, Golan şi Oktopus. Accesul persoanelor cu vârste sub 18 ani este strict interzis. Un bilet pentru acest concert costă 109 lei.

Vineri, începând cu ora 18.30, la Librăria Humanitas Cişmigiu, va avea loc lansarea cărţii pentru copii "Ce este Constituţia? Joacă-te şi vei afla!", scrisă de Alina Dumitraşcu şi ilustrată de Anda Ansheen. Volumul este dedicat copiilor cu vârste între 7 şi 10 ani şi are scopul de a le prezenta acestora, într-o formă ludică, importanţa Constituţiei.

Retrospectiva TIFF 2017 va începe în acest weekend, la Cinema ”Elvira Popescu”. Un număr de 20 de pelicule din programul celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania vor rula, în perioada 15 - 19 iunie, la Bucureşti.

În retrospectiva TIFF ajung şi două dintre filmele distinse cu cele mai importante premii la Cluj-Napoca - ”Vrăbii/ Sparrows”, în regia lui Rúnar Rúnarsson, câştigătorul premiului ppecial al juriului, şi ”Un loc la umbră/ De l'ombre il y a”, pentru care actorul David D’Ingeo a fost recompensat cu premiul pentru cea mai bună interpretare. La Bucureşti, vor rula două dintre filmele regizorului japonez Sion Sono - ”Suicide Club” (2001), care vorbeşte despre valul de sinucideri din Japonia şi duce la extrem ideea societăţii moderne eşuate, şi ”The Virgin Psychics” (2015), o comedie care abundă în aluzii sexuale şi în care adolescenţii deţin puteri telepatice.

Seria originală ”The Accursed”, de Hagai Levi, va beneficia de o proiecţie-eveniment, care va dura 5 ore. Documentarul ”Ingrid Bergman: In Her Own Words” este construit din înregistrări filmate de actriţa însăşi, fragmente de jurnal, scrisori şi imagini de arhivă. Vor mai rula ”Mr. Gaga”, un documentar despre Ohad Naharin, unul dintre cei mai inovatori coregrafi ai lumii, şi ”Noma: My Perfect Storm”, despre faimosul restaurant Noma din Copenhaga. ”Belgica” este filmul de închidere al TIFF 2016, care i-a adus regizorului belgian Felix van Groeningen premiul pentru regie la Sundance 2016.

Sâmbătă, formaţia americană Kings of Leon va concerta pentru prima dată la Bucureşti, pe Arena Naţională. Formaţia îşi va prezenta în capitală cel mai nou album, ”Walls”, al şaptelea material de studio al trupei, lansat la începutul acestui an. ”Sex on Fire”, ”Use Somebody”, ”Closer” şi ”Crawl”, ”Beautiful War” şi ”Wait for Me” sunt câteva dintre piesele care au adus celebritatea trupei. Accesul în spaţiul de concert se va face începând cu ora 17.30. Biletele disponibile au preţuri de 95, 160, 180, 190, 230, 285 şi 500 de lei.

Sosirea participanţilor este stabilită pentru ora 21.00, iar părinţii sunt aşteptaţi să-i ia a doua zi, sâmbătă, începând cu ora 8.30, după ce copiii au luat micul dejun, constând în brânzeturi proaspete. Înscrierea participanţilor se face în limita a 20 de locuri, pe adresa de email: info@antipa.ro sau la numarul de tel: 021.305.60.31. Costurile de participare sunt de 200 de lei/ copil; 300 de lei/ doi fraţi; 400 de lei/ trei fraţi. Alte ediţii ale evenimentului sunt programate pe 30 iunie, 7 iulie, 21 iulie, 4 august, 25 august, 1 septembrie şi 8 septembrie

Pe tot parcursul weekendului, în intervalul orar 09.00 - 19.00, va avea loc ”Namaste India” - Festivalul Culturii Indiene în România, la Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti”. Târgul de produse tradiţionale, artizanii cu ţesături specifice regiunii Gujarat, spectacolele de muzică şi dans, lansările de carte, pictura cu henna, cursurile de yoga, consultaţiile medicale oferite de un specialist în Ayurveda, cursurile de limba hindi şi sanscrită, atelierele de creaţie pentru copii şi adulţi, precum si degustările de produse gastronomice aromat-condimentate vor aduce vara indiană în satul românesc.

O altă opţiune de petrecere a timpului liber în Capitală este Expo Cristal, o expoziţie temporară cu vânzare de cristale, pietre semipreţioase şi preţioase, care va avea loc de vineri până duminică, la Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti. Vedetele expoziţiei vor fi bijuteriile şi eşantioanele de alexandrit în formă brută - mineral ”cameleon”, care îşi schimbă culoarea în funcţie de expunerea la lumina artificială, naturală sau mixtă. Preţul unui bilet de intrare este de 4 lei, iar expoziţia poate fi vizitată în cele trei zile în intervalul orar 10.00-18.00. Ultima intrare se face la ora 17.30.

Între premierele cinematografice ale acestui weekend se numără animaţia ”Maşini 3/ Cars 3”, regizată de Brian Fee, cu distribuţia alcătuită de Owen Wilson, Cristela Alonzo, Chris Cooper, Nathan Fillion, Larry the Cable Guy şi Armie Hammer, şi comedia ”O noapte nebună, nebună/ Rough Night”, regizată de Lucia Aniello, cu Scarlett Johansson, Zoë Kravitz, Kate McKinnon, Jillian Bell şi Ilana Glazer în distribuţie.

Alte filme care vor rula în premieră în acest weekend în cinematografele din ţară sunt: ”Pericol descătuşat/ Unlocked”, un thriller regizat de Michael Apted, cu Orlando Bloom, Noomi Rapace, Toni Collette, Michael Douglas şi John Malkovich în distribuţie, şi ”Overdrive”, regizat de Antonio Negret, cu Ana de Armas, Scott Eastwood, Gaia Weiss şi Clemens Schick în distribuţie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.