Concertul sopranei Tarja Turunen, care a devenit cunoscută ca solistă a grupului Nightwish, la Sala Palatului, evenimentul ”«Livrez Dragoste» la MNAR. Vânătoare de scrisori şi mistere”, spectacole de teatru şi premiere cinematografice, inclusiv aceea a filmului de animaţie ”Ma vie de courgette”, nominalizat la Oscar, alcătuiesc oferta culturală şi de divertisment a acestui weekend în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri seară, soprana Tarja Turunen, care a devenit cunoscută ca solistă a grupului Nightwish, va concerta la Sala Palatului. După doi ani în care a susţinut concerte de muzică simfonică, artista readuce în România piese din perioada în care a fost solista a grupului Nightwish, precum şi melodii din perioada solo. Evenimentul începe la ora 19.00, iar la 19.45 va cânta formaţia Anvision. Trupa Devilfire va începe show-ul la 20.35, iar de la 21.15 va intra în scenă Tarja Turunen.

Tot vineri seară se va juca spectacolul de teatru "No Man’s Land" bazat pe filmul omonim, cu scenariul şi regia semnate de Danis Tanović, câştigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film străin, la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB), în Sala Studio, la ora 19.00.

Spectacolul ”Crima din strada Lourcine”, după Eugène Labiche, în regia lui Felix Alexa, cu actorul Marius Manole în distribuţie, se va juca la Sala Atelier a naţionalului bucureştean, vineri, de la ora 20.00.

În cinematografele din ţară vor rula în premieră, în acest weekend, filmul ”La drum cu tata”, lungmetrajul de debut al Ancăi Miruna Lăzărescu. Acţiunea are loc în 1968, când, de la Arad, Mihai (Alex Mărgineanu) şi Emil (Răzvan Enciu), doi fraţi care au un singur lucru în comun - grija pe care o poartă tatălui lor bolnav - pornesc spre Republica Democrată Germană.

O altă premieră în cinematografele româneşti este filmul de aventură ”Goana după aur/ Gold”, regizat de Stephen Gaghan, cu Matthew McConaughey şi Bryce Dallas Howard în distribuţie, ale căror personaje se aventurează în jungla indoneziană în căutarea de aur.

În cinematografele româneşti vor mai rula în premieră filmul ”Resident Evil: Capitolul final/ Resident Evil: The Final Chapter”, regizat de Paul W.S. Anderson, precum şi filmele de animaţie ”Viaţa mea de Dovlecel/ Ma vie de Courgette”, regizat de Claude Barras, şi ”Cu toţii la surf 2: Mania valurilor/ Surf's Up 2: WaveMania”, regizat de Henry Yu.

Filmul ”Ma vie de courgette” a fost nominalizat la premiul Oscar 2017 la categoria ”cel mai bun lungmetraj animat” şi, potrivit criticilor din America de Nord, are şanse reale să câştige acest trofeu prestigios.

Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), în parteneriat cu Atelierul de Scrisori/ Livrez Dragoste.ro organizează evenimentul ”«Livrez Dragoste» la MNAR. Vânătoare de scrisori şi mistere”, sâmbătă, în intervalul 10.00-18.00, în Galeria de Artă Europeană. Vizitatorii vor primi la intrarea în galerie o fişă cu indicaţii, iar pe parcurs vor fi întâmpinaţi cu diverse mesaje surpriză, pentru a descoperi 16 mistere, operele alese fiind din zona de pictură, sculptură, grafică sau textile. La final vor primi o scrisoare caligrafiată cu sigiliu. Un traseu durează în jur de o oră, iar ultima intrare se va face la ora 17.00. Pentru participare vizitatorii vor plăti biletul de acces în galerie, 8 lei, cu reducerile aferente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.