Trupa The Killers şi-a cerut scuze după ce solistul Brandon Flowers a fost huiduit pentru că a adus un fan rus pe scenă la un concert din Georgia - fost stat sovietic invadat de Rusia în 2008 - şi a îndemnat publicul să se gândească unii la alţii ca la „fraţi şi surori”, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spre finalul concertului, care a avut loc marţi seară în Batumi, trupa a invitat un bărbat să cânte la tobe cu ei în timpul melodiei „For Reasons Unknown”.

„Nu cunoaştem eticheta din această ţară, dar acest tip este rus”, spune Flowers mulţimii, care a răspuns cu un amestec de urale şi huiduieli. „Sunteţi de acord ca un rus să vină aici?”.

După ce a cântat, Flowers a continuat în faţa altor huiduieli din partea spectatorilor. „Nu poţi recunoaşte dacă cineva este fratele tău? Nu este fratele tău?”, a întrebat el. „Ne separăm cu toţii la graniţele ţărilor noastre? ... Nu sunt eu fratele tău, fiind din America?”.

Flowers a continuat, îndemnând publicul să sărbătorească „faptul că suntem aici împreună”.

„Nu vreau să se transforme în ceva urât”, a spus el. „Şi vă văd ca pe fraţii şi surorile mele”.

Se pare că mulţi oameni au părăsit stadionul în semn de protest, deşi, potrivit bazei de date de concerte Setlist.fm, The Killers a cântat până la sfârşit.

Rusia continuă să ocupe 20% din teritoriul georgian după invazia sa din 2008. Din 2022 şi de la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a existat un aflux de ruşi în Georgia, care şi-a câştigat independenţa faţă de regimul sovietic în 1991. Unii ruşi s-au confruntat cu reacţii negative în interior, inclusiv navele de croazieră ruseşti.

„Oameni buni din Georgia, nu a fost niciodată intenţia noastră să jignim pe cineva!”, a scris ulterior grupul. „Avem o tradiţie îndelungată de a invita pe scenă oamenii să cânte la tobe şi părea de pe scenă că mulţimea este de acord cu participarea spectatorului din această seară”. 

Trupa a declarat că afirmaţiile lui Flowers de pe scenă „au vrut să sugereze că toţi spectatorii şi fanii The Killers sunt 'fraţi şi surori'”, dar că au recunoscut că acest sens „ar putea fi interpretat greşit”.

„Suntem alături de voi şi sperăm să ne întoarcem în curând”, au spus ei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.