Steven Spielberg a denunţat public atacurile mortale ale Hamas în Israel, calificându-le drept "barbarie de nedescris".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Niciodată în viaţa mea nu mi-aş fi imaginat să văd o asemenea barbarie incalificabilă împotriva evreilor", a scris regizorul american despre aceste atacuri din 7 octombrie.

Regizorul, care comentează rareori evenimentele actuale, a reacţionat într-un text publicat vineri de Fundaţia USC Shoah, o asociaţie pe care a înfiinţat-o în 1994 pentru a păstra memoria supravieţuitorilor Holocaustului.

Fundaţia USC Shoah colectează mărturii de la supravieţuitori ai atacurilor din 7 octombrie. Pentru director, scopul este "de a proteja istoria şi de a elibera lumea de toate formele de antisemitism şi ură".

"Trebuie să rămânem uniţi şi fermi", a mai adăugat Steven Spielberg în această rară declaraţie publică.

De la începutul războiului, numeroase personalităţi de la Hollywood, precum Joaquin Phoenix şi Jamie Lee Curtis, au denunţat atacurile şi au cerut încetarea focului şi deschiderea ajutorului umanitar.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.