Regizorul francez Michel Hazanavicius a schimbat titlul viitorului său film „Z (comme Z)” care devine „Coupez!”, din cauza riscului de a fi confundat cu litera „Z” de pe blindatele ruse din Ucraina şi care a devenit principalul simbol de susţinere a invaziei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Având în vedere încărcătura simbolică a literei Z de la începutul războiului din Ucraina, şi la cererea cineaştilor ucraineni, am decis să schimb titlul filmului meu”, a explciat luni, într-un comunicat, regizorul premiat cu Oscar pentru „The Artist”.

„Acest titlu era poate nostim atunci când am terminat filmul acum câteva luni, dar nu mai este deloc, şi nu pot să mi-l asum. Filmul meu este făcut pentru a aduce bucurie şi în niciun caz nu aş vrea să fie asociat cu acest război”, a adăugat Michel Hazanavicius. „Sunt fericit să-l schimb (titlul, n.r), şi astfel să marchez susţinerea mea deplină pentru poporul ucrainean”, a concluzionat cineastul. 

„Coupez!”, comedie cu zombi cu Bérénice Béjo şi Romain Duris, va fi prezentat pe 17 mai în deschiderea celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la cannes şi va fi lansat în cinematografele din Franţa în aceeaşi zi. Filmul spune povestea turnării unui film cu zombi. 

Festivalul de Film de la Cannes va avea loc pe Riviera franceză din 17 până pe 28 mai.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.