Rapperul canadian Tory Lanez, 31 de ani, a fost condamnat, marţi, la zece ani de închisoare de un tribunal din Los Angeles pentru că a împuşcat-o în picior pe cântăreaţa Megan Thee Stallion în timpul unei dispute în 2020, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul, în vârstă de 31 de ani, al cărui nume real este Daystar Peterson, a fost găsit vinovat în decembrie de agresiune cu o armă semiautomată, port de armă neînregistrată şi neglijenţă.

Problemele sale cu Megan Thee Stallion, care a câştigat trei premii Grammy în 2021 şi a colaborat, printre altele, cu Beyoncé, au ţinut prima pagină a ziarelor din Statele Unite.

Cazul a fost perceput ca simbolic pentru sexismul din cercurile hip-hop şi al neîncrederii în poliţie în rândul afro-americanilor. Acesta datează din iulie 2020 şi a fost declanşat de o ceartă între cei doi foşti iubiţi, după o noapte de beţie la domiciliul influencerului Kylie Jenner. Cele două vedete se întorceau acasă de la petrecere în compania asistentei personale a lui Megan Thee Stallion, care se îndrăgostise şi ea de rapperul canadian. A urmat o ceartă.

În timpul procesului, cântăreaţa melodiei „Savage” a povestit că fostul ei iubit i-a oferit „un milion de dolari” pentru a păstra tăcerea, după ce a tras asupra ei. Acuzarea a atribuit confruntarea „ego-ului rănit" al lui Tory Lanez. Canadianul era iritat „pentru că Megan avea mai mult succes decât el”, a declarat procurorul în timpul audierii. Apărarea lui Tory Lanez a denunţat ceea ce a considerat a fi o anchetă ratată. Avocatul lui, George Mgdesyan, a redus cazul la „gelozie", acuzând-o pe asistenta cântăreţei că ar fi tras cu arma.

Cazul a fost marcat şi de neîncrederea cântăreţei în poliţie, care a minimizat faptele în faţa ofiţerilor, la doar câteva luni după moartea lui George Floyd şi Breonna Taylor, doi afro-americani ucişi de poliţie. Maşina celor două vedete a fost oprită de poliţie la scurt timp după incident, iar Meghan Thee Stallion a susţinut la vremea respectivă că s-a rănit la picioare cu bucăţi de sticlă. „La acea vreme, eram în plin război cu violenţa poliţiei”, a explicat cântăreaţa în cadrul audierii. „Nu mă simt în siguranţă în maşină. Nu mă simt în siguranţă nici cu poliţia”.

Într-o declaraţie trimisă luni judecătorului, cântăreaţa a explicat că nu a cunoscut „nici măcar o zi de linişte” de la acest atac. Tory Lanez „nu a tras pur şi simplu în mine”, s-a plâns ea. „A râs de trauma mea”. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.