Rapperul Polo G s-a clasat pentru prima dată în fruntea topului Billboard 200, după ce „Hall of Fame” a fost vândut în 143.000 de unităţi, în SUA, în săptămâna încheiată pe 17 iunie, potrivit MRC Data.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Polo G, pe numele real Taurus Tremani Bartlett, a lansat albumul cu 20 de piese pe 11 iunie, via Columbia Records.

„Hall of Fame” include „Rapstar”, primul lui single care a ajuns în fruntea Billboard Hot 100 şi s-a menţinut timp de două săptămâni, în perioada aprilie - mai.

Pe album sunt invitaţi The Kid LAROI, Lil Durk, Lil Wayne, Nicki Minaj, Roddy Ricch, Pop Smoke, Rod Wave şi Young Thug.

Piesele de pe „Hall of Fame” au fost accesate online de 181,9 milioane de ori. Polo G a lansat până în prezent trei albume şi toate au ajuns în top 10 al Billboard 200. 

Trio-ul rap Migos s-a clasat pe locul al doilea cu albumul „Culture III”, care a fost vândut în prima săptămână în 130.500 unităţi. Piesele incluse pe disc, 24 la număr, au fost accesate online de 144,57 milioane de ori. Acesta este al treilea album al grupului care ajunge între primele două clasate în Billboard 200, după „Culture” şi „Culture II”. Ambele au ocupat locul întâi, în 2017, respectiv 2018.

„Sour” al actriţei şi cântăreţei Olivia Rodrigo a coborât pe poziţia a treia, cu 122.000 de unităţi vândute în a patra săptămână.

Rapperii Lil Durk şi Lil Baby cu „The Voice of the Heroes” au pierdut trei poziţii, clasându-se pe patru, după ce albumul a fost vândut în a doua săptămână de la apariţie în 73.000 de unităţi.

Cântăreţul country Morgan Wallen şi „Dangerous: The Double Album” s-au poziţionat pe cinci, în coborâre două locuri, după ce discul a fost vândut în 50.000 de unităţi, în a 23-a săptămână de la lansare.

Grupul feminin k-pop Twice a intrat în top pe locul al şaselea cu „Taste of Love”, vândut în 46.000 de unităţi.

Actorul şi cântăreţul american Bo Burnham şi „Inside (The Songs)” au urcat 109 locuri, până pe şapte, cu 37.000 de unităţi vândute după o primă săptămână completă de monitorizare. Albumul însoţeşte programul special al lui de pe Netflix, „Bo Burnham: Inside”, care a fost lansat pe 30 mai. 

„Inside (The Songs)” este considerat un album de comedie şi este primul astfel de material care ajunge în top 10 al Billboard 200 după „Professional Rapper” al lui Lil Dicky, care a debutat în 2015 pe locul al şaptelea.

Noul album al trupei Maroon 5, „Jordi”, a debutat pe locul al optulea, devenind al şaptelea disc al grupului care ajunge în top 10. „Jordi” a fost vândut în prima săptămână în 37.000 de unităţi.

Locul al nouălea a fost ocupat de rapperul Moneybagg Yo şi „A Gangsta’s Pain”, iar cel de-al zecelea, de J. Cole şi „The Off-Season”.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multimetric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album; accesările audio şi video on-demand).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.