Rapperul american 50 Cent şi cântăreaţa Janet Jackson vor cânta în Arabia Saudită în cadrul unui festival la care artista Nicki Minaj a renunţat să mai participe invocând sprijinul ei pentru drepturile femeilor, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Wow, wow, wow, 50 Cent va cânta live la Jeddah World Fest!", au scris pe Twitter organizatorii festivalului care va avea loc începând de joi timp de o lună la Jeddah, în vestul acestui regat ultraconservator. 

Participarea cântăreţei americane Janet Jackson este de asemenea confirmată. "Suntem nerăbdători să o vedea pe această vedetă la Jeddah!", s-au bucurat organizatorii pe Twitter. 

Nicki Minaj a anunţat pe 9 iulie că anulează concertul prevăzut la Jeddah, invocând "susţinerea" sa pentru drepturile femeilor, a comunităţii LGBTQ şi a libertăţii de exprimare. 

Anunţul concertului vedetei, cunoscută pentru cântecele provocatoare şi videoclipurile în care ea apare sumar îmbrăcată, a stârnit o furtună de reacţii pe reţelele de socializare din partea celor mai conservatori saudiţi. 

Potrivit unor publicaţii saudite, între care ziarul proguvernamental Okaz, anularea concertului ar fi fost hotărâtă de autorităţi deoarece acesta ar fi fost contrar "tradiţiilor şi valorilor" locale. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.