Rapperul 21 Savage a obţinut, marţi, eliberarea pe cauţiune, la nouă zile după arestarea sa de către US Immigration and Customs Enforcement (ICE), provocând reacţii în industria muzicală, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi, 21 Savage şi-a câştigat libertatea, fiind eliberat pe cauţiune", au anunţat avocaţii săi, Charles Kuck, Dina LaPolt et Alex Spiro.

Kuck a precizat că rapperul în vârstă de 26 de ani, despre care mulţi nu ştiau că este britanic înainte de arestare, va fi pus în libertate miercuri. 

Avocaţii nu au precizat imediat dacă rapperul - pe numele său adevărat Sha Yaa Bin Abraham Joseph, tată a trei copiiamericani - ar putea să fie expulzat din Statele Unite, nici când ar putea să se prezinte în faţa instanţei sau la sediul Serviciului de Imigraţie. 

21 Savage a fost arestat pe 3 februarie în regiunea Atlanta, într-un moment al carierei sale în plină ascensiune, cel mai recent album al său "I Am > I Was" clasându-se în topul vânzărilor americane la începutul lui ianuarie. 

Avocaţii săi au transmis un mesaj de mulţumire fanilor: chiar dacă nu a putut asista la ceremonia premiilor Grammy, duminică, la Los Angeles, 21 Savage "a fost cu gândul acolo şi este recunoscător pentru susţinerea venită din toată lumea". 

Rapperul a făcut parte din finaliştii pentru premiile Grammy. Numeroşii săi fani au deplâns absenţa de la gală, chiar dacă nu a fost premiat. 

O petiţie lansată după arestarea sa prin care era solicitată eliberarea sa a fost semnată de peste 460.000 de persoane. Muzicieni precum  Kendrick Lamar, Post Malone sau Jay-Z au cerut eliberarea sa, dar şi personalităţi din politică, precum democrata Alexandria Ocasio-Cortez. 

Chiar înainte de anunţul eliberării rapperului, un videoclip de susţinere, realizat în special de Kendrick Lamar, Post Malone, SSZA, DJ Khaled, a fost publicat pe site-ul de informaţii Mic.

Numeroşi fani ai cântăreţului au descoperit odată cu arestarea sa că nu era cetăţean american, deşi a trăit din copilărie în Atlanta şi a lansat iniţiative de susţinere a tinerilor defavorizaţi din acest oraş. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.