Rămăşiţe umane au fost găsite, sâmbătă, în sudul Californiei, în apropiere de zona în care anchetatorii îl caută pe actorul britanic dispărut Julian Sands, potrivit autorităţilor, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Excursionişti civili au contactat secţia şerifului din Fontana după ce au descoperit rămăşiţe umane în zona sălbatică a muntelui Baldy", a precizat Departamentul şerifului din comitatul San Bernardino într-un comunicat de presă.

Anchetatorii spun că identificarea pozitivă a rămăşiţelor ar trebui să fie finalizată săptămâna viitoare.

Căutarea lui Sands, care nu a mai fost văzut de când a plecat în ianuarie într-o drumeţie în Munţii San Gabriel, la nord-est de Los Angeles, s-a concentrat pe zona Muntelui Baldy, după ce anchetatorii au urmărit semnalele de pe telefonul său mobil până în acea locaţie.

Vremea rea şi condiţiile aspre au făcut ca operaţiunile de căutare activă să fie în mare parte inactive, până sâmbăta trecută.

Peste 80 de voluntari de căutare şi salvare, adjuncţi şi personal au participat la eforturile de căutare, care au fost susţinute de două elicoptere şi de echipaje de drone, voluntarii căutând în "zone îndepărtate de pe Muntele Baldy şi efectuând căutări aeriene şi eforturi de evaluare", potrivit oficialilor.

Departamentul şerifului din comitatul San Bernardino a declarat, luni, că "în ciuda vremii mai calde din ultima vreme, porţiuni ale muntelui rămân inaccesibile din cauza condiţiilor alpine extreme", iar mai multe zone de căutare includ terenuri abrupte acoperite de "peste 3 metri de gheaţă şi zăpadă".

Gloria Huerta, o purtătoare de cuvânt a Departamentului, a declarat pentru CNN în ianuarie că oficialii au fost nevoiţi să suspende eforturile de căutare din cauza vremii severe şi a ameninţării cu avalanşa.

Sands este cunoscut mai ales pentru rolurile sale de televiziune ca Vladimir Bierko, un antagonist în cel de-al cincilea sezon al serialului "24", precum şi ca tatăl lui Superman, Jor-El, în "Smallville".

Pe marele ecran, el a interpretat personajul principal în două ediţii ale francizei de filme horror "Warlock" şi ale cărui credite includ "Arachnophobia" şi "Leaving Las Vegas".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.