Actorul R. Lee Ermey, cunoscut pentru rolul din lungmetrajul „Full Metal Jacket” (1987) al lui Stanley Kubrick, care i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur, a murit la vârsta de 74 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ermey, poreclit „The Gunny”, a murit duminică, în urma complicaţiilor date de o pneumonie, scrie The Hollywood Reporter.

Decesul a fost anunţat pe contul lui de Twitter de către agentul său Bill Rogin, care a precizat că actorul a murit în dimineaţa zilei de duminică.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Pe pagina de Facebook a lui Ermey, Rogin a adăugat: „Ne va lipsi tuturor. Este o pierdere îngrozitoare pentru care nimeni nu era pregătit. (...) Adevăratul R. Lee Ermey a fost un familist, un suflet blând”.  

Fost sergent în Marina americană, Ermey a fost şi instructor, după ce a participat, timp de 14 luni în Vietnam, alături de trupele armate.

Născut 24 martie 1944, în Kansas, de la vârsta de 14 ani a trăit în statul Washington. După 11 ani de serviciu militar, Ermey a urmat cursuri de actorie şi a fost distribuit în 1979, în „Apocalypse Now” al lui Francis Ford Coppola, căruia i-a fost şi asistent tehnic pentru acest film.

Rolul din lungmetrajul lui Kubrick i-a adus însă recunoaşterea mondială. A primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru „cel mai bun actor într-un rol secundar” şi un premiu din partea Boston Society of Film Critics.

A interpretat un rol similar în „The Frighteners”, regizat de Peter Jackson, cu Michael J. Fox în rol principal.

Între filmele în care a jucat se numără „Mississippi Burning”, „Prefontaine”, remake al „The Texas Chainsaw Massacre”, „Fletch Lives” şi „Se7en”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.