Quincy Jones, pionier al jazz-ului, va susţine, pe 23 iunie, pe scena O2 din capitala londoneză, un concert în timpul căruia o orchestră simfonică va relua cele trei albume pe care producătorul le-a conceput pentru Michael Jackson.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jones, în vârstă de 85 de ani, a fost un colaborator privilegiat al lui Michael Jackson. El i-a produs trei albume "Off the Wall" (1979), "Thriller" (1982) şi "Bad" (1987) care s-au vândut în peste 150 de milioane de copii şi s-au impus drept cele mai importante discuri pop din toate timpurile, cu o listă incalculabilă de discuri de platină şi premii. 

Muzicianul, care a câştigat 28 de premii Grammy, a scris pe Twitter: "Este un vis să prezint această muzică live. Sper că vă veţi alătura (...) în onoarea celor trei proiecte foarte speciale pe care le-am produs şi despre care, cred, că aţi auzit vorbindu-se...". 

Show-ul va avea loc pe O2 Arena din Londra, pe 23 iunie. Biletele vor fi puse în vânzare pe 15 februarie, la ora 15.00. 

Pentru această ocazie, Jones a apelat la o orchestră simfonică care va fi dirijată de Jules Bucklet şi de Jones. În spectacol vor fi şi invitaţi speciali, dar care încă nu au fost anunţaţi. 

Născut pe 14 martie 1933, în Chicago, Quincy Jones este producător muzical, dar şi actor, dirijor şi compozitor. Cu o carieră de peste şase decenii, el a primit 79 de nominalizări la premiile Grammy, şi a primit 28 de trofee, inclusiv Grammy Legend Award în 1991. A făcut parte - ca trompetist - din trupa lui Dizzy Gillespie, şi-a format propriul grup - The Jones Boys, iar în 1964 a devenit vicepreşedinte al Mercury Records. A scris muzică pentru peste 30 de filme, primul fiind "The Pawnbroker" (1964), regizat de Sidney Lumet.

În 1968 a fost primul afro-american nominalizat de două ori la premiile Oscar, pentru muzica din filmele "Banning" (pentru care a colaborat cu Bob Russell) şi "In Cold Blood". Trei ani mai târziu, a devenit primul afro-american director muzical al ceremoniei premiilor Academiei de film americane. A colaborat, între alţii, cu Frank Sinatra şi Michael Jackson. Cu Jackson a lucrat la albumele "Off the Wall” (1979), "Thriller” (1982) şi "Bad” (1987), dar şi la piesa "We are the World" (1985). A fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2013 şi desemnat de revista Time unul dintre cei mai influenţi muzicieni de jazz ai secolului 20.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.