Quentin Tarantino a declarat că decizia sa de a îi permite actriţei Uma Thurman să conducă o maşină cu care a avut un accident pe platourile de filmare pentru lungmetrajul „Kill Bill”, în 2003, reprezintă „unul dintre cele mai mari regrete” ale vieţii lui. Regizorul a fost criticat pentru că într-un interviu pe care l-a acordat în urmă cu mai mulţi ani i-a luat apărarea cineastului Roman Polanski, acuzat că a violat o minoră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile lui Tarantino în timpul filmărilor la "Kill Bill: Vol. 2" (2004) au fost denunţate de Uma Thurman, care a descris un comportament violent al regizorului, la limita sadismului. Actriţa nu credea că va conduce chiar ea maşina albastră din celebra scenă în care se întâlneşte cu Bill, un membru al echipei de filmare prevenind-o că vehiculul era în stare proastă.

Refuzând să apeleze la o cascadoare, regizorul a forţat-o să conducă maşina cu viteză. Uma Thurman a avut un accident violent, în urma căruia a crezut că nu-şi va mai putea folosi picioarele. În acea zi, ea a explicat că a avut dureri la gât şi la genunchi. „L-am acuzat că a încercat să mă omoare".

Tarantino a spus că a condus el însuşi maşina într-o direcţie, pentru a o testa, după care i-a cerut Umei Thurman să o conducă în direcţia opusă, fără să realizeze că există un obstacol. Thurman a publicat luni pe internet imagini de la acel accident.

Regizorul a spus că faptul că nu a testat ruta şi pe acea direcţie a fost „una dintre cele mai oribile greşeli” pe care le-a făcut. 

Într-un interviu acordat Deadline Hollywood, regizorul a spus că „Uma era agitată cu privire la filmarea acelei scene”. El a adăugat: „Niciunul dintre noi nu a considerat acea filmare o cascadorie. Era doar condus. Poate că ar fi trebuit, dar nu s-a întâmplat aşa”. 

„După ce am verificat ruta într-o direcţie m-am gândit că va fi bine. Este o linie dreaptă – fără curbe ascunse. Am fost foarte fericit, gândindu-mă că poate face asta, că nu va fi o problemă. M-am întors fericit şi i-am spus că poate conduce maşina fără probleme, că era o linie dreaptă. Ea a răspuns: «OK». Pentru că m-a crezut, pentru că a avut încredere în mine. I-am spus că poate conduce maşina în siguranţă. Şi nu a fost în siguranţă. Am greşit”, a spus Tarantino. 

„Nu am forţat-o să intre în maşină. A intrat în maşină pentru că a avut încredere în mine. M-am gândit că este un drum drept şi că nu este nevoie să conduc şi în direcţia opusă, ca să mă asigur că nu există nicio diferenţă”, a mai spus regizorul. 

„Repet, acesta este unul dintre cele mai mari regrete ale vieţii mele. Ca regizor, înveţi lucruri şi uneori înveţi şi din greşeli oribile. Aceea a fost una dintre cele mai oribile greşeli ale mele. Acest accident ne-a afectat pe mine şi pe Uma în următorii doi sau trei ani. Nu e ca şi când am încetat să mai vorbim, doar că a fost distrusă încrederea”, a adăugat el, precizând că a fost „oribil” să vadă accidentul.

Uma Thurman a scris pe Instagram că este mândră de Tarantino pentru că a făcut un gest corect oferindu-i imaginile de la accident, pentru a le putea expune, chiar dacă acest lucru îi poate afecta imaginea.

Quentin Tarantino a fost criticat după ce un interviu radio pe care l-a acordat în anul 2003 a reapărut în atenţia publicului. În acest interviu, cineastul a spus că faptul că Roman Polanski a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 13 ani nu a însemnat viol.

„Nu a violat o minoră în vârstă de 13 ani. A întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, da. Dar nu a fost viol. Ea a consimţit relaţia. Cred că a fost împotriva legii, dar nu cred că a fost viol – nu pentru aceste fete petrecăreţe în vârstă de 13 ani”, a spus Tarantino.

La sugestia intervievatorului potrivit căreia Polanski ar fi putut evita să interacţioneze cu minore în vârstă de 13 ani, Tarantino a răspuns: „Îi plăceau fetele”.

Polanski a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în anul 1977, a executat 42 de zile de închisoare, după care a fugit din Statele Unite ale Americii.

Pe Twitter, mai multe voci l-au criticat pe Tarantino pentru aceste afirmaţii. Anthony Rapp, care a spus că actorul Kevin Spacey i-a făcut avansuri pe vremea când el avea vârsta de 1 ani, a spus că interviul lui Tarantino a fost „înfiorător”.

Melissa Silverstein, fondatoarea grupului Women and Hollywood (Femei şi Hollywood), care apără diversitatea şi egalitatea de gen, a spus că afirmaţiile regizorului au fost „oribile”.

Prezentatoarea de televiziune britanică Julia Bradbury a spus că afirmaţiile lui Tarantino sunt parte din motivul pentru care femeilor le este teamă să vorbească public despre bărbaţii care le abuzează.

Quentin Tarantino, născut pe 27 martie 1963, a câştigat două premii Oscar, două Globuri de Aur, două premii BAFTA şi prestigiosul trofeu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.